2020-11-19 10:50:14
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Με ραντεβού 2.117.400 εμβολιασμοί το μήνα σε 1.018 κέντρα σε όλη τη χώρα
Το πλήρες σχέδιο για τον δωρεάν και καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας κατά της νόσου COVID-19 παρουσίασε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας. Στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που δημιουργούνται σε όλη την επικράτεια θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού (sms, Online, τηλεφωνικώς) οι πολίτες.

Το προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων θα απασχολείται σε δύο βάρδιες (πρωινή και απογευματινή) προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός κατά την προσέλευση των πολιτών.

Η διαδικασία της χορήγησης του εμβολίου, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, δεν θα διαρκεί περισσότερα από δέκα λεπτά και υπολογίζεται ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετούνται 2.117.440 πολίτες μηνιαίως στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Βάσει της προτεραιοποίησης που έχει γίνει θα εμβολιαστούν πρώτα οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα, ακολούθως οι ευπαθείς ομάδες και έπειτα ο γενικός πληθυσμός.


Ειδικά για τους τροφίμους στους οίκους ευγηρίας, τον εμβολιασμό θα αναλάβουν 65 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ενώ σε ότι αφορά τις δομές φιλοξενίας μεταναστών τον εμβολιασμό θα αναλάβει να πραγματοποιήσει το προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Τέλος, εμβολιαστική κάλυψη προβλέπεται και για τα 35 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Αναφερόμενος στην προμήθεια των εμβολίων υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται με έξι φαρμακευτικές εταιρείες (AstraZeneca, Moderna, Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson, CureVac, Sanofi/GSK) την προμήθεια των εμβολίων. Με τις τέσσερις εξ αυτών έχει ήδη υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό.

Συνολικά θα αγοραστούν και θα διανεμηθούν στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ 1,1 δισεκατομμύρια δόσεις των εγκεκριμένων εμβολίων. Οι παραδόσεις θα γίνουν ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες, με ίδια αναλογία βάσει πληθυσμού και ίδια τιμή.

Τα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα

Τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

- 245 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) - Αττική

- 135 στην 2η ΥΠΕ - Πειραιώς και Αιγαίου

- 123 στην 3η ΥΠΕ - Θεσσαλονίκης

- 129 στην 4η ΥΠΕ - Μακεδονίας και Θράκης

- 144 στην 5η ΥΠΕ - Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

- 176 στην 6η ΥΠΕ - Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων

- 66 στην 7η ΥΠΕ - Κρήτης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ