2020-11-21 08:21:35
Φωτογραφία για Έρευνα στο Instagram για το κορωνο-πάρτι στα Λαδάδικα λίγο πριν το lockdown
Στο στόχαστρο των αρχών οι χρήστες της πλατφόρμας που ανέβασαν βίντεο - Θα χρειαστεί και η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Τα προφίλ των θαμώνων που ανέβασαν stories από το πάρτι σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες πριν την επιβολή του lockdown, αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να καλέσουν για κατάθεση όσους βρίσκονταν εκεί το συγκεκριμένο βράδυ. Θα χρειαστεί ωστόσο και η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι χρήστες.

Η συμπρωτεύουσα που «φλέγεται» από την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και χρειάστηκε να έρθει η επίταξη δυο ιδιωτικών κλινικών για να τα βγάλουν πέρα, «κάηκε» δυστυχώς από παρόμοιες ανεύθυνες συμπεριφορές που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, συνεχίστηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, μέχρι και την επιβολή του lockdown πριν από μερικές βδομάδες.

Από την συναυλία του Σαμπάνη με τα 2.000 άτομα σε μπιτς μπαρ της Χαλκιδικής στις 2 Αυγούστου έως το τελευταίο πάρτι στα Λαδάδικα, ο ιός έκανε το δικό του πάρτι «εισβάλλοντας» μέσω συμπτωματικών κι ασυμπτωματικών φορέων σε κάθε γωνιά της πόλης, μολύνοντας νέους και ηλικιωμένους.


Το protothema.gr ήταν το πρώτο ειδησεογραφικό μέσο που ανέδειξε την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατούσε εντός των κλειστών και ανοιχτών κέντρων διασκέδασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, όμως η παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών δεν έφτανε, όπως φάνηκε, για να περιορίσει τα φαινόμενα συγχρωτισμού που παρατηρούνται απ’ άκρη σε άκρη της χώρας.

Όσον αφορά στο πάρτι που έγινε στα Λαδάδικα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είχε παρέμβει άμεσα, ζητώντας από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Παναγιώτα Γκίκα να παραγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να εξεταστεί εάν στο νυχτερινό πάρτι που έγινε λίγο πριν την εφαρμογή του lockdown στην πόλη παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί συναθροίσεων, για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο κατάστημα, όπως και για το ωράριο λειτουργίας.

Στην παραγγελία για την προκαταρκτική έχουν επισημανθεί τα σχετικά δημοσιεύματα. Ακόμη παρήγγειλε να ερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ