2021-01-05 21:53:06
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Συνελήφθη ο αρχηγός της ακροδεξιάς οργάνωσης «Proud Boys»
Στη σύλληψη του αρχηγού της ακροδεξιάς οργάνωσης «Proud Boys», Χένρι Ενρίκε Τάριο, προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, υπό το φόβο βίαιων επεισοδίων αύριο στην Ουάσιγκτον.Ο ηγέτης της ακροδεξιάς οργάνωσης συνελήφθη λόγω εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος του για τη συμμετοχή του στην καταστροφή ενός πανό με το σύνθημα «Black Lives Matter» που ανήκε σε εκκλησία κατά τη διάρκεια προηγούμενης διαδήλωσης, τη 12η Δεκεμβρίου, όταν είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια.

Η σύλληψή του Τάριο πραγματοποιείται την ώρα που υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζουν για τις αυριανές διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον με αφορμή τη συνεδρίαση στο Κογκρέσο για την επικύρωση της εκλογής του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ποιος είναι ο 36χρονος αρχηγός των Proud Boys

Γεννημένος στο Μαϊάμι, ο 36χρονος ακροδεξιός, που δηλώνει «Αφροκουβανός», κατηγορείται για καταστροφή περιουσίας της εκκλησίας των μεθοδιστών «Asbury United», που έχει κυρίως Αφροαμερικανούς για ποίμνιο, καθώς μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσής του φέρονται να έκαψαν το πανό.


Ο Τάριο εμπλέκεται σε μια ακόμη υπόθεση, που αποκαλύφθηκε χθες: μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης «Proud Boys» κατηγορείται από την ιστορική εκκλησία Metropolitan AME, που επίσης έχει μέλη κυρίως Αφροαμερικανούς, ότι κατέστρεψε ένα δικό της πανό στα επεισόδια του περασμένου μήνα. Στη διαδήλωση εκείνη είχαν μαχαιρωθεί δεκάδες άνθρωποι, ενώ πολλοί είχαν συλληφθεί.

Ανησυχία στην αστυνομία για το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων

Η σύλληψη του ηγέτη της ακροδεξιάς οργάνωσης καταγράφηκε την παραμονή των διήμερων κινητοποιήσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα σε ένδειξη υποστήριξης στον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στον ανυπόστατο ισχυρισμό του ότι εκείνος κέρδισε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όχι ο Τζο Μπάιντεν.

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον έκανε σαφές ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, ειδικά από πλευράς οργανώσεων όπως η Proud Boys, και προειδοποίησε πως όποιος οπλοφορεί στις διαδηλώσεις, θα συλλαμβάνεται.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να υποκινήσει βία ή να εκφοβίσει τους πολίτες μας», τόνισε η Δημοκρατική δήμαρχος της πόλης Μιούριελ Μπάουζερ.

Πάνω από 300 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για να συνδράμουν την αστυνομία, την πυροσβεστική και τους τραυματιοφορείς αν παραστεί ανάγκη. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ