2021-01-09 13:25:02
Φωτογραφία για Tiffany: Μετά το deal των $16 δισ. ο γιος του Αρνό «προσγειώνεται»...
Θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διαπιστωθεί αν ο 28χρονος γόνος θα μπορέσει να αναλάβει τα ηνία της αυτοκρατορίας που έχτισε ο πατέρας του H ευκαιρία να βοηθήσει στη λειτουργία του εμβληματικού αμερικανικού κοσμηματοπωλείου Tiffany & Co. οδήγησε τον Αλεξάντρ Αρνό στα κορυφαία κλιμάκια των πολυτελών μπραντς, αφού ο 28χρονος γιος του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό αναλαμβάνει μαζί με το μεγαλοστέλεχος της Louis Vuitton, Αντονι Λεντρού, ρόλο – κλειδί στην Tiffany, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ύψους 16 δισ. δολαρίων.

Ο Αλεξάντρ ορίστηκε εκτελεστικός αντιπρόεδρος στον τομέα προϊόντων και επικοινωνίας και θα κληθεί να βοηθήσει τον νέο CEO, Αντονι Λεντρού, στη διοίκηση και επίβλεψη της εταιρείας.

Για το τρίτο κατά σειρά παιδί από τα συνολικά πέντε του ιδρυτή της LVMH, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τη μετακίνηση από τη διοίκηση μιας μικρής εταιρείας κατασκευής αποσκευών που ανήκει τον όμιλο LVMH, σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως μπραντς κοσμημάτων με ετήσια έσοδα πριν τον κορωνοϊό, της τάξης των 4,4 δισ.δολ. Τον καθιστά επίσης πιο σοβαρό υποψήφιο για να αναλάβει κάποια στιγμή τα ηνία της αυτοκρατορίας που έφτιαξε κάποτε ο 71 ετών πατέρας του.


«Ο Μπερνάρ Αρνό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη διαδικασία “τεσταρίσματος” των παιδιών του», αναφέρει ο Φιλίπ Πελέ – Κλαμούρ, αναπληρωτής καθηγητής στη σχολή επιχειρήσεων HEC Paris. «Αυτό θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν αν μπορούν να ηγηθούν ενός τέτοιου ομίλου».

Ο πρώτος γιος της δεύτερης γυναίκας του Αρνό, Αλεξάντρ, είναι στη σειρά διαδοχής για μια από τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο. Ο πατέρας του έχει καθαρή αξία περί τα 114 δισ. δολάρια μέσω των θέσεων που κατέχει στην LVMH και την Carrefour. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και ο τέταρτος πλουσιότερος στον πλανήτη, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Αν και ο πατήρ Αρνό δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σύντομα από την ενεργό δράση, η φημολογία για τη διαδοχή του συνεχίζεται απτόητη. Τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά του δραστηριοποιούνται ήδη στην εταιρεία που είναι η δεύτερη σε χρηματιστηριακή αξία στην Ευρώπη μετά την Nestle. Οι μετοχές της LVMH επέδειξαν αύξηση της τάξεως του 23% πέρυσι, ενώ το γκρουπ έχει αξία κεφαλαιοποίησης 254 δισ. ευρώ.

Ο Ζαν είναι ακόμα φοιτητής, ενώ ο μικρότερος αδελφός του Αλεξάντρ, Φρεντερίκ, ηγείται της εταιρείας ρολογιών Tag Heuer. Η Ντελφίν, ετεροθαλής αδελφή του Αλεξάντρ, είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton, ενώ ο ετεροθαλής αδελφός του Αντουάν είναι επικεφαλής της Berluti και επιβλέπει το κομμάτι της επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της LVMH.

Ο Αλεξάντρ που έχει σπουδάσει μηχανικός στο Ecole Telecom ParisTech and Ecole Polytechnique από το 2017 ήταν επικεφαλής της γερμανικής θυγατρικής του ομίλου Rimowa, που απε΄κτησε το 2016 η LVMH. Για τον νέο του ρόλο στην Tiffany θα εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη. Στις ΗΠΑ ξεκίνησε την καριέρα του, πρώτα δουλεύοντας για την McKinsey & Company και μετά στην KKR. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ