2021-01-09 13:28:54
Φωτογραφία για Άννα Αγγελικούση: Η προσωπικότητα της χρονιάς στη ναυτιλία
Το όνομά της βρίσκεται στις κορυφαίες 10 ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων με βάση την αξία του στόλου και όχι τον αριθμό των πλοίων τους, σύμφωνα με τη Vessels ValueΠρόκειται για μία από τις ισχυρότερες πλοιοκτήτριες παγκοσμίως. Αποφεύγει να προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας και το life style για τον λόγο αυτό ο κόσμος εκτός ναυτιλίας δεν την γνωρίζει.

Μαζί με τους γιούς της Φραγκίσκο και Αντώνη Κανελλάκη έχουν δημιουργήσει έναν ισχυρό ναυτιλιακό Όμιλο ο οποίος δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια, στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου- LNG αλλά και στα φορτηγά πλοία. Έχει τις εταιρείες Alpha Bulkers, Alpha Gas και Pantheon Tankers

Μέσα στο 2020 σε δύσκολες εποχές λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, με τη ναυτιλιακή βιομηχανία να αντιμετωπίζει προβλήματα και “σκαμπανεβάσματα” στις ναυλαγορές, η Άννα Αγγελικούση, αδελφή του Γιάννη Αγγελικούση γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση.


Για πρώτη φορά εισήλθε στην λίστα της Loyd’s List με τις 100 προσωπικότητες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία. Κατέλαβε την 81η θέση, που είναι σημαντική για πρωτοεμφανιζόμενο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου αναδείχθηκε ως η Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς-Greek Shipping Personality of the Year από τα Lloyd’s List Awards

Το όνομά της βρίσκεται στις κορυφαίες 10 ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων με βάση την αξία του στόλου και όχι τον αριθμό των πλοίων τους, σύμφωνα με τη Vessels Value. Πιο συγκεκριμένα, στην 6η θέση με στόλο αξίας με 72 πλοία και αξία 2,88 δισ.

Πίσω από τον Γιάννη Αγγελικούση με 128 πλοία και αξία 9,01 δισεκατομμύρια δολάρια, τον Γιώργο Προκοπίου με 128 πλοία και αξία 5,54 δισ. δολάρια τον Γιώργο Οικονόμου με 120 πλοία και αξία 4,49 δισ., τον Νικόλα Μαρτίνο με 96 πλοία και αξία 3,18 δισ. και τον Πήτερ Λιβανό με 34 πλοία και αξία 2,99 δισ.

Σημαντικό είναι ότι βρίσκεται στο Top 10 στους δύο από τους τρεις κλάδους πλοίων όπου δραστηριοποιείται ήτοι στα δεξαμενόπλοια και στα φορτηγά πλοία ενώ τα LNG είναι ο επόμενος στόχος ανάπτυξης με παραγγελίες νεότευκτων πλοίων.

Στα δεξαμενόπλοια σύμφωνα με τη VesselsValue είναι στην 7η θέση με την Pantheon και αξία στόλου στο 1,420 δισ. δολάρια πίσω από τον αδελφό της, Γιάννη Αγγελικούση με τη Maran Tanker αξίας 3,041 δισ. τον Γιώργο Προκοπίου με την Dynacom Tankers συνολικής αξίας 2,301 δισ., τον δρ Νίκο Τσάκο με την Τsakos Energy Navigation (TEN) αξίας 1,8 δισ., τον Νικόλα Μαρτίνο με τη Τhenamaris και αξία στόλου 1,673 δισ. τον Ανδρέα Μαρτίνο με τη Minerva και αξία 1,5 δισ. και τον Γιώργο Οικονόμου με την TMS και αξίας 1,443 δισ.

Σύμφωνα με τη διασταύρωση στοιχείων του διεθνούς ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons και του Marine Information Services (MIS.GR) στον κατάλογο με τους Έλληνες πλοιοκτήτες που έχουν στόλο με φορτηγά capesize χωρητικότητας 180.000 τόνων dw, η Άννα Αγγελικούση είναι στην 6η θέση 19 πλοία που ανήκουν στην Alpha Bulkers, πίσω από τους -Γιάννη Αγγελικούση με την Maran Dry με 40 πλοία αυτού του τύπου

Πέτρο Παππάς με την Star Bulk και 38 πλοία

Γιώργο Οικονόμου με την Cardiff και 36 πλοία

Αγγελική Φράγκου με τη Navios Holdings και 26 πλοία

Θεόδωρο Βενιάμης, πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που έχει με την Golden Union 20 πλοία capesize.

Nαυπηγικό Πρόγραμμα

Η Αννα Αγγελικούση έχει σε εξέλιξη βρίσκεται το ναυπηγικό πρόγραμμα της Alpha Gas S.A. Παρέλαβε ήδη το νεότευκτο LNG Energy Pacific, χωρητικότητας 173.400 κυβικών μέτρων από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Η εταιρεία είχε στον στόλο της ένα LNG το Energy Atlantic.

Έως το β’ τρίμηνο του 2021 η εταιρεία έχει προγραμματισμένη την παραλαβή τριών ακόμη LNG,

Η Alpha Gas S.A. αναμένει την παραλαβή τριών νεότευκτων LNG β’ τρίμηνο του 2021.

Πρόκειται για το Energy Endeacour χωρητικότητας 173.400 κυβικών μέτρων το οποίο θα παραληφθεί έως το τέλος του 2020 και ακολουθούν τα αδελφά πλοία το Εnergy Integrity και Energy Intelligence επίσης 173.400 κυβικών μέτρων τα οποία θα παραληφθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Όλα τα πλοία κατασκευάζονται στη γιάρδα DSME.

Η Alpha Gas ιδρύθηκε το 2012 και έχει από το 2015 τα γραφεία της στην Αθήνα. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ