2021-01-11 16:04:21
Φωτογραφία για Σαλόνια - Καθιστικά διαμορφωμένα για χρήση και από παιδιά
Kids friendly σαλόνια - καθιστικά 

Ιδέες και τρόποι για να εντάξετε στο σαλόνι - καθιστικό στοιχεία που θα το κάνουν ευχάριστο και λειτουργικό και για τα παιδιά, χωρίς ταυτόχρονα να αλλάξετε εντελώς την όψη και την αισθητική του χώρου μετατρέποντας τον συνολικά σε ...παιδικό δωμάτιο :) 

Η ...παράλογη λογική των κλειστών σαλονιών που άνοιγαν μόνο για τις ...επισκέψεις και επικρατούσε πριν κάποιες δεκαετίες έχει πλέον πλήρως εγκαταλειφθεί και στα σύγχρονα σπίτια το σαλόνι - καθιστικό αποτελεί το κεντρικό δωμάτιο καθημερινής χρήσης από ολόκληρη την οικογένεια. 

Συχνά βεβαίως η ...κατάληψη από τα πιτσιρίκια δίνει στον χώρο του σολονιού όψη ακατάστατου παιδικού δωματίου :) και ακόμη συχνότερα γονείς με μικρά παιδιά απλώς το παίρνουν απόφαση ότι έως να μεγαλώσουν τα παιδιά ...δεν υπάρχει σαλόνι  :)

Φυσικά και η απόλυτη τάξη ή συγεκριμένες διακοσμητικές επιλογές είναι πραγματικά ανέφικτες σε σπίτια με παιδιά μικρής ηλικίας, όμως αν αυτό που θέλετε είναι ένας χώρος διαμορφωμένος όμορφα με όχι πολλά και απλής γραμμής έπιπλα που να είναι λειτουργικός και για εσάς και για τα παιδιά θα πρέπει απλά να ενσωματώσετε σε αυτόν στοιχεία που να επιτρέπουν έναν υποτυπώδη διαχωρισμό.  





Τραπέζια - Καθίσματα στα ...μέτρα τουςΈνα χαμηλό κεντρικό τραπεζάκι σαλονιού ή περισσότερα και πιο μικρά μαζί με παιδικά καρεκλάκια ή πουφ είναι η λύση για να έχετε ελεύθερο από τα πιτσιρίκια τον ...καναπέ :)

Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο σας μια τέτοια σύνθεση μπορεί να δημιουργηθεί και σε μια γωνιά του σαλονιού στην οποία τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν, να ζωγραφίσουν κλπ. 

Τα πουφ και τα μαξιλάρια πατώματος είναι γενικά από τα πιο εύχρηστα έπιπλα για σπίτια με μικρά παιδιά, αφού τους είναι ιδιαίτερα θελκτικά, μετακινούνται εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο και είναι ιδιαίτερα ασφαλή για μικρά παιδιά λόγω και του ύψους τους και της υφής του υφάσματος. 

Ένας οριοθετημένος "δικός τους" χώρος

Ιδιαίτερα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και τα μεγαλύτερα αγαπούν να κάθονται και να παίζουν στο ...πάτωμα.  

Τοποθετείστε λοιπόν, σε όποιο σημείο είναι πιο βολικό για τον δικό σας χώρο, ένα ανθεκτικό και ζεστό χαλί που θα γίνει σίγουρα ο λατρεμένος ...καναπές των παιδιών :)

Ο χώρος γύρω από το χαλί μπορεί να οριθετηθει με χαμηλές και οικονομικές απλές ραφιέρες για τα παιχνίδια τους.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι από τις πλέον λειτουργικές ώστε μαζί με τον χώρο να οριοθετείται και η ...ακαταστασία σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σαλονιού :)

Για παιδάκια πολύ μικρής ηλικίας ένας τέτοις χώρος μπορεί να οριοθετηθεί και με ειδικά καγκελάκια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί στο σημείο ένα άνετο ...πάρκο που τα παιδιά μπορούν με ασφάλεια να παίξουν και να ασχοληθούν με κάθε είδους δραστηριότητα. 

Λειτουργικά συστήματα αποθήκευσης 

Τα σκορπισμένα σε ολόκληρο σαλόνι παιχνίδια είναι μια εικόνα που ό,τι και να κάνετε κάποιες ώρες είναι αδύνατον να την αποφύγετε :)

Όμως κάποιες λειτουργικές λύσεις αποθήκευσης που ταυτόχρονα θα ταιριάζουν με την γενική διακόσμηση του σαλονιού θα βοηθήσουν πολύ ώστε ο χώρος να μένει κατά το δυνατόν τακτοποιημένος. 

Μια σειρά κρεμασμένα καλάθια είναι μια λύση που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε σαλόνι - καθιστικό και αν θέλετε να τους δώσετε ακόμη πιο διακοσμητική όψη τοποθετείστε στο πιο ψηλό ένα φυτό εσωτερικού χώρου και διαθέστε τα χαμηλότερα στα παιδιά για να τοποθετούν παιχνίδια που συνήθως χρησιμοποιούν στον χώρο του σαλονιού. 

Γενικά τα κλειστά ή ανοιχτά καλάθια κάθε μεγέθους είναι από τις πρακτικές επιλογές για αποθήκευση παιχνιδιών, βιβλίων κλπ. και ανάλογα με το μέγεθός τους μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και κάτω από  κάποια έπιπλα, χωρίς και αισθητικά να δείχνουν λίγο άσχημα όπως πχ τα πλαστικά κουτιά. 

Ένας ...Μαυροπίνακας

Για χάρη των παιδιών διευρύνετε τους διακοσμητικούς σας ...ορίζοντες :) και δημιουργείστε στο καθιστικό έναν τοίχο μαυροπίνακα. 

Θα χρειαστεί απλώς να βάψετε το συγκεκριμένο σημείο του τοίχου με χρώμα μαυροπίνακα, ενώ μια τέτοια κατασκευή αν το προτιμάτε μπορεί να δημιουργηθεί και πάνω σε ξύλο. 

Διακοσμήστε με τις ...ζωγραφιές τους

Ζωγραφιές και παιδικές χειροτεχνίες, τοποθετημένες σε απλά κάδρα, είναι από τους πιο προσωπικούς και όμορφους τρόπους για να διακοσμήσετε κάποιο σημείο των τοίχων του σαλονιού. 

Τα παιδιά θα νοιώσουν ...περήφανα για τα έργα τους και ταυτόχρονα ο χώρος θα τους είναι περισσότερο οικείος και όχι το ...απρόσωπο "σαλόνι των μεγάλων". 

Τέλος, στους χώρους που γενικά κινούνται μικρά παιδιά το σημαντικότερο δεν είναι ούτε η διακόσμηση ούτε καν η λειτουργικότητα αλλά η φυσικά η ασφάλειά τους. 

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών απομακρύνεται από τα σημεία που έχουν πρόσβαση αντικειμένα επικίνδυνα ή ικανά να προκαλέσουν ατυχήματα και ένας πολύ πρακτικός τρόπος για φλυτζάνια, ποτήρια και διάφορα μικροαντικείμενα που θέλετε να κρατήσετε μακριά από τα παιδιά είναι η τοποθέτηση ενός στενού ραφιού πίσω ακριβώς από τον καναπέ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ