2021-01-14 09:41:11
Φωτογραφία για Η αποκαθήλωση του Τραμπ - Πρωτόγνωρη εικόνα η «κατάληψη» της Εθνοφρουράς στο Καπιτώλιο
 Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι ο πρώτος στην ιστορία που παραπέμπεται δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του. H Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε την πρόταση παραπομπής του Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης» που οδήγησε τους οπαδούς του στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα. Η ψηφοφορία πέρασε με τη στήριξη και κάποιων Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς.

Η υπερψήφιση ανοίγει τον δρόμο για δίκη του απερχόμενου προέδρου στη Γερουσία που εξακολουθεί να ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν μια τέτοια δίκη θα διεξαχθεί εγκαίρως, προκειμένου να εκδιώξει τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, κατά την έναρξη της συζήτησης, δήλωσε ότι αυτός συνιστά «προφανή και άμεσο» κίνδυνο για τις ΗΠΑ και «πρέπει να φύγει».

Μέχρι στιγμής, ο Ντόναλντ Τραμπ στερείται μιας ολοκληρωμένης νομικής στρατηγικής
. Η καθημερινή ατζέντα του είναι άδεια, ενώ παραμένει άφαντος, ειδικά μετά τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό του από τα σόσιαλ μίντια. Ο γαμπρός του και ανώτερος σύμβουλός του Τζάρεντ Κούσνερ, μάλιστα, σταμάτησε τις προσπάθειες του επιτελείου του να χρησιμοποιήσει ως επικοινωνιακό όχημα άλλες λιγότερο γνωστές διαδικτυακές πλατφόρμες ή εναλλακτικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ παρακολούθησε την όλη διαδικασία από την τηλεόραση. Νωρίτερα, είχε προβεί σε μία δήλωση μέσω του Λευκού Οίκου στην οποία επέμεινε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει καμία βία, καμία παραβίαση του νόμου και κανένας βανδαλισμός». Φημολογείται ότι στην ομάδα των συνηγόρων του προέδρου θα μετέχει και ο γνωστός συνταγματολόγος Άλαν Ντέρσοβιτς, ο οποίος αναμίχθηκε και στην πρώτη προσπάθεια καθαίρεσης του Τραμπ.

«Θα παρουσιάσει τα συνταγματικά επιχειρήματα κατά της καθαίρεσης του προέδρου», όπως δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του. Είναι καθηγητής στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και μετείχε στην αποκαλούμενη “Dream Team” των δικηγόρων που το 1995 πέτυχαν την απαλλαγή του Ο. Τζ. Σίμπσον, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του και ενός φίλου της.

Εν μέσω όλων αυτών, έγινε γνωστό ότι ένας από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων στο Καπιτώλιο αυτοκτόνησε. Πρόκειται για τον 53χρονο τραπεζικό υπάλληλο Κρίστοφερ Στάντον Τζόρτζια. Την ίδια στιγμή, τον γύρο του κόσμου έκαναν εικόνες από το εσωτερικό του Καπιτωλίου. Ισχυρές δυνάμεις της Εθνοφρουράς έχουν “καταλάβει” το εσωτερικό του κτιρίου. Στρατιώτες έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους του κτιρίου. Δεκάδες κοιμούνται και ξεκουράζονται στο πάτωμα.

Κυκλοφόρησαν και άλλες φωτογραφίες, αυτή την φορά της εξόδου της οικογένειας Τραμπ από την Ουάσιγκτον. Από ό,τι φαίνεται σύσσωμη η οικογένεια Τραμπ οδεύει προς τη Φλόριντα. Ειδικά μετά και την απόφαση του δήμου της Νέας Υόρκης να σπάσει συμβόλαια που έχει συνάψει με τον Trump Organization, τα οποία αποφέρουν στην εταιρεία κέρδη 17 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ