2021-01-14 09:44:16
Φωτογραφία για Λινού: Ναι στα μικρά καταστήματα, όχι στα εμπορικά κέντρα
Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία προχωράμε σε ένα μερικό άνοιγμα της αγοράς από την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό τι θα συμβεί με γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

«Θέμα πολιτικό και οικονομικό» χαρακτήρισε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, το άνοιγμα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να το εξετάσουν προσεκτικά οι υπεύθυνοι και «να δουν για κάθε αλλαγή τι μέτρα επιπλέον μπορούμε να πάρουμε ώστε ό,τι πρόβλημα προκληθεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο μέτρο».

«Δεν έχουμε δει το αποτύπωμα των εορτών»

Η μείωση που παρατηρείται σε διασωληνωμένους και θανάτους δεν αντικατοπτρίζει την περίοδο των εορτών, τόνισε η καθηγήτρια, μιλώντας στο Mega, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή σε ενδεχόμενο άνοιγμα.

«Η μείωση στους διασωληνωμένους και στους θανάτους είναι πριν τα Χριστούγεννα».


Η κ. Λινού υπογράμμισε επίσης ότι η χώρα «υπολείπεται στα θέματα διαφάνειας της πανδημίας» αφού κλείνουν περιοχές χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τα κρούσματα.

«Με προβληματίζει ότι κλείνουν περιοχές χωρίς να έχουμε τα στοιχεία των κρουσμάτων».

Ναι στα μικρά καταστήματα, όχι στα εμπορικά κέντρα

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, η καθηγήτρια επισήμανε ότι μπορούν να ανοίξουν με κανόνες μικρά καταστήματα, της γειτονιάς, με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων.

Κατηγορηματικό είναι το όχι όσον αφορά μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

«Το απλό λιανεμπόριο μπορεί και πρέπει να ανοίξει».
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ