2021-01-18 20:43:51
Φωτογραφία για Έρχονται 12 νέες κάμερες σε λεωφορειολωρίδες
 Τέλος στην κατάληψη των λεωφορειολωρίδων από κάθε είδους… εισβολέα βάζει ο ΟΑΣΑ, μέσω της τοποθέτησης ψηφιακών καμερών στους δρόμους της πρωτεύουσας. Το “άγρυπνο μάτι” των καμερών, επίσης, θα εντοπίζει τον εκάστοτε παραβάτη, θα καταγράφει το όχημα και στη συνέχεια η κλήση θα αποστέλλεται στο σπίτι του ιδιοκτήτη του οχήματος. Παράλληλα, οι κάμερες θα μπορούν να εντοπίζουν τις παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας.

Που θα τοποθετηθούν

Αναλυτικότερα, βγήκε στον αέρα ο διαγωνισμός για την απόκτηση 12 ψηφιακών καμερών, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε θέσεις που υπάρχουν ήδη κάποια μέσα φωτογράφησης. Τα σημεία είναι τα εξής:

– 5 στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας

– 1 στη λεωφόρο Κηφισίας

-3 στη λεωφόρο Μεσογείων

– 3 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Τι θα καταγράφουν οι κάμερες

Όπως είναι γνωστό, οι ψηφιακές κάμερες θα έχουν τη δυνατότητα λήψης 2 φωτογραφιών ανά δευτερόλεπτο. Εφόσον, λοιπόν, βεβαιωθεί μια παράβαση, θα λαμβάνονται τα παρακάτω στοιχεία του οχήματος:


– Τύπος οχήματος

– Ταχύτητα

– Λωρίδα παράβασης

Επιπροσθέτως, όπως ορίζει η σύμβαση, θα εγκατασταθούν δύο σταθμοί εργασίες σε Διευθύνσεις της Τροχαίας. Εκεί θα διενεργείται η επεξεργασία, η έκδοση και η αποστολή των παραβάσεων.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 στύλοι που τοποθετήθηκαν για τη φιλοξενία καμερών, μόνο 14 όμως τις ενσωματώνουν, ενώ πολλές από αυτές δεν είναι λειτουργικές.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 608.592 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Οι πρώτες κάμερες θα ενσωματωθούν έως και τον Ιούνιο. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Ελλέβορος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Ελλέβορος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ