2021-02-06 11:46:30
Φωτογραφία για Μετά τα εμβόλια τους στέλνουν και το μικρό των μόλις 9.999€
Μετά τα εμβόλιά τους που στέλνουν στην Ευρώπη, οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να στείλουν και ένα μικρό, απόλυτα οικονομικό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, αξίας κάτω των 10.000€… Η εταιρεία λέγεται Dartz και έχει παραγωγή στη Λετονία με μπόλικα Ρωσικά κεφάλαια φυσικά. Ειδικεύεται στην κατασκευή SUV και συνεργάζεται από το περασμένο έτος με μια κινεζική εταιρεία για να επαναφέρει στο προσκήνιο –να αναβιώσει κατά κάποιο τρόπο- την ιστορική για τη Ρώσικη βιομηχανία, μάρκα Freze.

Η κινέζικη εταιρεία με την οποία έχει συμφωνία η Dartz δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως αλλά το πρώτο ηλεκτρικό Freze παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες.

Πρόκειται για ένα μικρό ηλεκτρικό hatchback μπαταρίας που ονομάζεται Nikrob EV και θα είναι διαθέσιμο σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές έναντι του ποσού των 9.999 ευρώ. με τον τρόπο αυτό, το μοντέλο θα πλασαριστεί ως ένα από τα πλέον προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονται σήμερα σε παραγωγή. Το μικρό δίπορτο μοντέλο με την κυβοειδή αισθητική, έχει μπαταρία ικανή για αυτονομία 200 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση. Η Dartz δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το μοντέλο αλλά θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρχει μόνο ένας ηλεκτροκινητήρας που θα τροφοδοτεί τους τροχούς του μπροστινού άξονα.


Όπως όλα δείχνουν, το νέο μικρό ηλεκτρικό, το πρώτο της Freze υπό τη σκέπη της Dartz, είναι μια εξέλιξη του Hongguang Mini EV της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Wuling. Η έκδοση του μοντέλου από τη Wuling διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα στο μπροστινό μέρος, με απόδοση 17,4 ίππους και την επιλογή μεταξύ μπαταρίας 9,2 και 13,8 kWh. Η Dartz έχει αναφέρει σχετικά πως έχει προβεί σε πολλές βελτιώσεις για τη μετατροπή του Wuling Hongguang Mini σε Freze Nikrob, με την κυριότερη να είναι η αυξημένη αυτονομία. Η Dartz σχεδιάζει να εξελίξει πιο φιλόδοξες προτάσεις οχημάτων για την Freze, συμπεριλαμβανομένων κάποιων μεγάλων SUV παρόμοιων με εκείνα που προσφέρει η μητρική εταιρεία του Ομίλου. Για κανένα από τα μελλοντικά σχέδια, δεν υπάρχει ακόμα όμως χρονοδιάγραμμα παρουσίασης ή παραγωγής.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ