2022-02-07 07:38:58
Φωτογραφία για ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: 6 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που δεν χρειάζονται πολύ φως
Εύκολα Φυτά Εσωτερικού Χώρου 

ανθεκτικά στο λιγοστό φως

Κανένα φυτό δεν αναπτύσσεται σε συνθήκες πλήρους απουσίας φωτός, όμως πολλά είδη Εσωτερικού Χώρου με μειωμένες ανάγκες φωτοσύνθεσης ευδοκιμούν ικανοποιητικά και σε σκιερά σημεία - δωμάτια, είτε πρόκειται για αποκλειστικά "πράσινα" φυτά είτε για είδη που αναπτύσσουν και άνθη.

Επιλέξτε  να τα τοποθετήσετε στο όσο πιο φωτεινό σημείο του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου φροντίζοντας να βρίσκονται μακριά από έντονα ρεύματα αέρα όπως και εστίες θερμότητας / κλιματιστικά, βοηθείστε την ανάπτυξή τους με ένα κοινό υγρό λίπασμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με ένα βρεγμένο πανάκι καθαρίζετε τακτικά το φύλλωμά τους από την σκόνη.

Είδη που δεν αναπτύσσουν κορμό και με παρόμοιες ανάγκες σε νερό, μπορούν να τοποθετηθούν και μαζί στην ίδια γλάστρα. 

Σπαθίφυλλο

Σε όσο πιο φωτεινό σημείο τοποθετήσετε το Σπαθίφυλλο τόσο πιο πλούσια θα είναι η ανθοφορία του, όμως προσαρμόζεται και ευδοκιμεί και σε συνθήκες με λιγότερο φως. Έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα στον χώρο που βρίσκεται από τοξικές ουσίες, είναι ευαίσθητο μόνο στις χαμηλές θερμοκρασίες και από τα πιο όμορφα είδη εσωτερικού χώρου λόγω των πολύ ιδιόμορφων λευκών λουλουδιών.


Κισσός

Όπως ακριβώς και σε εξωτερικό περιβάλλον όλες οι ποικιλίες Κισσού αναπτύσσονται χωρίς κανένα πρόβλημα σε συνθήκες λιγοστού φωτός. Ιδανικός για τοποθέτηση σε ψηλά σημεία και κρεμαστές γλάστρες - καλάθια και πιο εντυπωσιακές για χρήση σε εσωτερικούς χώρους οι δίχρωμες πρασινοκίτρινες ποικιλίες διακοσμητικού κισσού. 

Χλωρόφυτο

Το Αφρικανικής καταγωγής Χλωρόφυτο αν και προτιμά ηλιόλουστες θέσεις και ευδοκιμεί ακόμη και σε προστατευμένο εξωτερικό περιβάλλον,   αναπτύσσεται ικανοποιητικά και σε σημεία με λίγο φως χωρίς να απαιτεί καμιά ιδιαίτερη φροντίδα. Τα εντυπωσιακά κρεμοκλαδή δίχρωμα φύλλα του και η ιδιότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα από ρύπους το κάνουν από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι αλλά και επαγγελματικούς χώρους. 

Γκουσμάνια

Το τροπικό φυτό της οικογένειας του Ανανά με το εντυπωσιακό άνθος που αναπτύσσεται στο κέντρο του μίσχου που δημιουργούν τα μακριά καταπράσινα φύλλα της. Η Γκουσμάνια δεν αγαπά την απευθείας έκθεση στον ήλιο, ούτε και τα εντελώς σκιερά σημεία, αλλά μπορεί να ευδοκιμήσει πολύ καλά σε σημεία μακριά από παράθυρο και σε χώρο με όσο πιο ζεστό και υγρό περιβάλλον. 

Καλαθέα

Όλα τα είδη - ποικιλίας της πανέμορφης Καλαθέας με τα πλατιά δίχρωμα φύλλα σε πράσινο-κίτρινο ή πράσινο-κόκκινο/ροζ, ευδοκιμούν σε σημεία με όχι έντονο φως, αρκεί να βρίσκονται σε εσωτερικό περιβάλλον με υγρασία και κυρίως προστατευμένα από ρεύματα αέρα. 

Δράκαινα

Το κατ΄εξοχήν κατάλληλο φυτό για σκιερούς εσωτερικούς χώρους και ένα από τα ευκολότερα σε φροντίδα. Ανάλογα με την ποικιλία τα λογχοειδή φύλλα της που αναπτύσσονται περιμετρικά του κορμού διαφέρουν σε απόχρωση με πιο εντυπωσιακή την Δράκαινα Λέμον με δίχρωμα κίτρινα και πράσινα φύλλα που χρειάζεται ακόμη λιγότερο φως.
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ