2022-04-03 23:44:56
Φωτογραφία για Απλοί και οικονομικοί τρόποι για να ανανεώσετε τους χώρους στου σπιτιού

 



Οι διακοσμητικές αλλαγές στο σπίτι είναι μια διαδικασία που μπορεί πραγματικά να συμβάλλει και στην αλλαγή της διαθέσής μας, ειδικά σε δύσκολες περιόδους σαν αυτές που κάτι η πανδημία, κάτι τα ...στενάχωρα οικονομικά μας υποχρεώνουν να βρισκόμαστε πολύ περισσότερες ώρες στο σπίτι :) 

Εύκολες και οικονομικές αλλαγές σε συγκεκριμένα στοιχεία προσθήκες συγκεκριμένων υλικών είναι ικανές πραγματικά να ανανεώσουν ριζικά την όψη κάθε χώρου και πολλές από αυτές αποτελούν βασικές τακτικές και των επαγγελματιών διακοσμητών εσωτερικών χώρων. 

Ανοίξτε την προοπτική των χώρων προς  τα ...έξω

Είτε πρόκειται για αυλή - κήπο είτε για ένα μπαλκόνι, η προοπτική που μπορεί να δημιουργήσει στον χώρο είναι σημαντική, ειδικά σε σπίτια μικρών διαστάσεων. 

Τραβήξτε λοιπόν τις ...κουρτίνες, επιμεληθείτε τον εξωτερικό χώρο προσθέτοντας όσο περισσότερο πράσινο και αφήστε την θέα του από το εσωτερικό να κυριαρχεί. 


Βάψτε έναν μόνο τοίχο σε διαφορετική απόχρωση



Μια αλλαγή που μπορεί να ολοκληρωθεί σε μερικές ώρες με πολύ μικρό κόστος και ιδιαίτερα έντονο διακοσμητικό αποτέλεσμα.  

Επιλέξτε έναν κεντρικό τοίχο και βάψτε τον σε πιο εντονότερη απόχρωση από αυτή των υπολοίπων.

Τα φυσικά και ζεστά χρώματα όπως οι τόνοι του καφέ, του πορτοκαλί, του πράσινου, του σομόν αλλά και το γκρι όπως και το μπλε είναι αποχρώσεις που "γράφουν" εξαιρετικά σε έναν μόνο τοίχο, ακόμη και αν όλοι οι υπόλοιποι είναι βαμμένοι σε μπεζ-λευκό. 

ΒΑΨΙΜΟ ΜΕ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ



Χρησιμοποιείστε σε πολλά διαφορετικά σημεία φυσικά λουλούδια



Το φυσικό πράσινο είναι από τα πιο καλαίσθητα στοιχεία και σε όση ποσότητα και αν βρίσκεται σε έναν εσωτερικό χώρο δεν θα γίνει ποτέ κουραστικό, όπως άλλου τύπου διακοσμητικά αντικείμενα.

Δεν χρειάζεται ασφαλώς να πρόκειται για επιμελημένες ανθοδέσμες, χρησιμοποείστε ακόμη και λουλούδια από τις γλάστρες σας, ακόμη και κλαδιά δέντρων τοποθετημένα ανάλογα σε μεγάλα ή μικρότερα βάζα.

Χρησιμοποιείστε φλοράλ υφάσματα 



Τα φλοράλ μοτίβα, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, προσθέτουν σε κάθε εσωτερικό χώρο ζωντάνια και φρεσκάδα, ενώ οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις προσφέρονται ειδικά για χώρους που επικρατούν διχρωμίες - τριχρωμίες. 

Εκτός από έτοιμα κομμάτια στην αγορά θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές σε οικονομικά φλοράλ υφάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε διακοσμητικά μαξιλάρια, ράνερ κλπ και να ανανεώσετε εύκολα και με μικρό κόστος υφασμάτινα στοιχεία της διακόσμησης του σπιτιού



Βάψτε ένα παλιό σας έπιπλο 



Το σημείο που θα τοποθετήσετε ένα έπιπλο βαμμένο σε έντονη απόχρωση μπορεί να μετατραπεί στο κεντρικό διακοσμητικό σημείο του χώρου και να αλλάξει εντελώς την γενική του αισθητική. 

Με χρώματα κιμωλίας μια τέτοια αλλαγή μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί ακόμη και από κάποιον εντελώς αρχάριο σε παρόμοιες ...απόπειρες, ενώ  χρήση μιας έντονης απόχρωσης θα κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο ιδιαίτερο. 

Απλές συρταριέρες, παλιοί μπουφέδες - κομότες αλλά και γραφεία - τραπέζια κάθε τύπου είναι  τα είδη επίπλων που κυρίως προσφέρονται για τέτοιου είδους αλλαγές και ακόμη και αν δεν διαθέτετε ένα τέτοιο έπιπλο αναζητήστε το σε ένα κατάστημα παλιών - μεταχειρισμένων επίπλων, όπου κατά καιρούς  θα βρείτε εξαιρετικά κομμάτια σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.  



Εντάξτε μερικά φυτά στην διακόσμηση των χώρων σας



Όχι επειδή το συστήνουν στους πάντες οι επαγγελματίες της διακόσμησης :) αλλά επειδή πραγματικά δεν υπάρχει ομορφότερο "διακοσμητικό" από το φυσικό πράσινο. 

Ακόμη και για μικρούς ή όχι φωτεινούς χώρους υπάρχουν είδη που θα επιζήσουν χωρίς πρόβλημα, ορισμένα δε είναι ιδανικά για όσους έχουν ειδικότητα στο να ...σκοτώνουν τα φυτά τους :) όπως για παράδειγμα ο εξαιρετικά ανθεκτικός Ζαμιοκούλκας.



Αλλάξτε την διακόσμηση των τοίχων



Κάδρα, πίνακες που έχετε βαρεθεί να βλέπετε η δεν σας αρέσουν πλέον και τόσο, δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στους τοίχους.

Αντικαταστήστε τα με εκτυπώσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμη και από το internet, φωτογραφίες σας τοποθετημένες σε οικονομικές κορνίζες ή με οικονομικά μοντέρνα κάδρα που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού.

Αν τα καταφέρνετε στην ζωγραφική δημιουργείστε τους δικούς σας πίνακες ή χρησιμοποιείστε ζωγραφιές των παιδιών, είναι επίσης απο τις πιο προσωπικές, ιδιαίτερες αλλά και καλαίσθητες διακοσμήσεις τοίχου. 



Αλλάξτε μικρά διακοσμητικά αντικείμενα με οικονομικά κομμάτια της αγοράς



Τα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, οι διακοσμητικές "λεπτομέρειες, είναι αυτά που σε πολλές από τις εικόνες "ιδανικών σπιτιών" που βλέπετε στο internet ή σε περιοδικά κάνουν την διαφορά και συμβάλλουν στην ιδιαίτερη αισθητική κάθε χώρου.

Γυάλινα βάζα, κηροπήγια, ψάθινα κασπώ και καλάθια, μεταλλικά διακοσμητικά κλπ είναι αντικείμενα που σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού και ειδικά σε εποχές προσφορών - εκπτώσεων θα τα βρείτε σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές. Έτσι χωρίς μεγάλο κόστος μπορείτε να αλλάξετε κομμάτια που έχετε βαρεθεί και να ανανεώσετε πχ την εικόνα που παρουσιάζει το τραπεζάκι του σαλονιού, ένας μπουφές, τα κομοδίνα σας κλπ 

Τέλος, ένας γενικός κανόνας όχι μόνο για τα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και ια υφασμάτινα στοιχεία, μαξιλάρια, κουρτίνες κλπ είναι να διαθέτετε περισσότερα και από καιρό εις καιρό να τα αλλάζετε όλα μαζί, ανανεώνοντας έτσι την εικόνα και την ατμόσφαιρα του σπιτιού κάτι που συμβάλλει σημαντικά και στην αλλαγή της διάθεσής μας.  

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ