2023-06-17 14:03:11
Φωτογραφία για Καταδίκη δύο φαρμακοποιών για χρήση πλαστού και απάτη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ



 Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισαν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2023 μετά από αναβολή δύο φαρμακοποιοί κατηγορούμενοι για χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία και απάτη κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συναυτουργία.

Το δικαστήριο έκρινε τον πρώτο ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή και την δεύτερη ένοχη με τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας της της έμπρακτης μετάνοιας και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή.

Κρίθηκαν συνοπτικώς ένοχοι του ό,τι στη Ρόδο, κατά το χρονικό διάστημα από 5.3.2018 έως 3.7.2018, με πρόθεση, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, εν γνώσει τους χρησιμοποίησαν περισσότερα του ενός πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσουν άλλον σχετικά με γεγονός που έχει έννομες συνέπειες και να προσπορίσουν στις ίδιες παράνομο περιουσιακό όφελος, βλάπτοντας την περιουσία άλλου.





Συγκεκριμένα, φέρονται να υπέβαλαν στον ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ (Κεντρική Υπηρεσία) μέσω του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου 5 ασφαλιστικές ενημερότητες που φέρονται να ήταν πλαστές, αφού η πρώτη κατηγορούμενη, και φαρμακοποιός κατά κύριο επάγγελμα δεν ήταν ασφαλιστικά ενήμερη κατά τους χρόνους υποβολής των ενημεροτήτων, έγγραφα τα οποία ουδέποτε είχαν εκδοθεί από τους ανωτέρω φορείς.

Φέρονται να προέβησαν δε στην πράξη τους αυτή με σκοπό να παραπλανήσουν τους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, ως προς τη γνησιότητα των παραπάνω εγγράφων και του γεγονότος οτι η πρώτη κατηγορούμενη ήταν ασφαλιστικά ενήμερη, ήτοι ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις για την είσπραξη χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ και δη του χρηματικού ποσού των 18.025,78 ευρώ για το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2018, 20.114,42 ευρώ για το μήνα Μάρτιο του έτους 2018, 18.666,34 ευρώ για το μήνα Απρίλιο του έτους 2018, και για τον μήνα Μάιο 19.982,59 ευρώ, τα οποία ποσά άλλως λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών θα παρακρατούνταν άμεσα από τον ΕΟΠΠΥ και θα αποδίδονταν στον ΕΦΚΑ, στον οποίο είχαν ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Δήμος Μουτάφης και Μαρία Αικαρερινίδη και ως συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας η κ Δέσποινα Κούτη.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ