2023-06-19 00:40:45
Φωτογραφία για Διαχρονικοί χρωματικοί συνδυασμοί για την κουζίνα
Η κουζίνα ανήκει στους χώρους που πολύ περισσότερο από άλλα δωμάτια ενός σύγχρονου σπιτιού έχει αλλάξει εντελώς όψη, σε σχέση με όσα συνηθίζονταν παλαιότερα, σε ό,τι αφορά λειτουργικότητα, ευέλικτες επιλογές διαμόρφωσης, άνοιγμα του χώρου προς εκείνο του σαλονιού, χρήση νέων υλικών κλπ. Παρ΄όλα αυτά χρωματικά πολλοί διαχρονικοί συνδυασμοί εξακολουθούν και είναι από τους πιο δημοφιλείς τόσο για κλασικές - ρουστίκ όσο και πιο μοντέρνες κουζίνες. 

Λευκό και ανοιχτόχρωμο ξύλο 

Από τις πιο διαχρονικές αλλά και καλαίσθητες επιλογές και συνδυασμός ταιριαστός με κάθε διακοσμητικό ύφος. 

Το πιο ενδιαφέρον της συγκεκριμένης χρωματικής παλέτας  είναι ότι και οι δύο αποχρώσεις είναι κατάλληλες για κάθε σημείο της κουζίνας (ντουλάπια, πάγκος, δάπεδο, επενδύσεις τοίχου) έτσι προσφέρεται για πάρα πολλούς επιμέρους συνδυασμούς  και ανάλογα με το μέγεθος - όγκος των ξύλινων ή λευκών στοιχείων διαφοροποιείται το τελικό αποτέλεσμα. 


Λευκό 

Η απόλυτα ...φωτεινή και κομψή επιλογή για κουζίνες κάθε διακοσμητικού στυλ και μεγέθους. 

Ξύλινα, ψάθινα αλλά και μεταλλικά στοιχεία σε σκουρόχρωμες απχρώσεις είναι τα καταλληλότερα για τις επιμέρους διακοσμητικές λεπτομέρειες σε μια κατάλευκη κουζίνα. 

Από τις καταλληλότερες επιλογές για κουζίνες σε ενιαίο χώρο με σαλόνι-τραπεζαρία, αφού δεν δεσμεύουν χρωματικά καμιά επιλογή στα εκτός της κουζίνας σημεία. 

Αποχρώσεις του Μπλε

Το πολύ όμορφο ταίριασμα όλων των τόνων του Μπλε με λευκό αλλά και τις αποχρώσεις φυσικού ξύλου, που μπορεί να υπάρχουν στο δάπεδο ή σε τοίχους, κάνει τις αποχρώσεις αυτές από τις πιο κοψές για κουζίνες τόσο κλασικού - ρουστίκ όσο και μοντέρνου στυλ. 

Ειδικά οι αποχρώσεις του Γαλάζιου δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό για κουζίνες εξοχικών - καλοκαιρινών σπιτιών, σε συνδυασμό με λευκό και αντικείμενα επιφάνειες από ξύλο και ψάθα.

Λευκό και Μπεζ 

Ένας ακόμη ιδιαίτερα κομψός και "ακίνδυνος" διακοσμητικά συνδυασμός, ταιριαστός σε κουζίνες κάθε στυλ. 

Ιδανικός για μικρές κουζίνες, για ενιαίους χώρους κουζίνας-καθιστικού.

Λευκό και σκουρόχρωμο 

Από την απόχρωση καρυδιάς έως το σκούρο καφέ βένγκε όλες οι αποχρώσεις σκούρου ξύλου συνδυάζονται απόλυτα πετυχημένα με το λευκό, σε όποιο στοιχείο - επιφάνεια μιας κουζίνας και αν χρησιμοποιηθεί κάθε χρώμα. 

Φυσικά σε μια σύγχρονη κουζίνα οι επιφάνειες σε απόχρωση ξύλου μπορούν να είναι κατασκευασμένες από άλλου είδους υλικά πχ μελαμίνη, βακελίτη, ειδικά επιχρίσματα κλπ που μόνο σε υφή και χρώμα προσομοιάζουν του φυσικού ξύλου. 

Αντικέ Λευκό 

Η κατ εξοχήν διαχρονική και ιδιαίτερα κομψή απόχρωση για κουζίνες σε vintage, παραδοσιακό αλλά και σύγχρονο ρουστίκ στυλ.

Λεπτομέρειες και μικρές επιφάνειες σε μπεζ, καφέ ή και παστέλ αποχρώσεις είναι οι καταλληλότερες για μια κουζίνα με αντικέ λευκό στα μεγάλου όγκου στοιχεία και κυρίως ντουλάπια - τοίχους.  

Λευκό και Μαύρο 

Εξίσου διαχρονικός συνδυασμός και για την κουζίνα, όσο και για κάθε χώρο του σπιτιού. 

Το μέγεθος των επιφανειών που θα χρησιμοποιηθεί κάθε απόχρωση διαφοροποιούν εντελώς το τελικό αποτέλεσμα, ενώ πρόκειται για έναν συνδυασμό ιδανικό εκτός των άλλων και για κουζίνες ιδιαίτερα μοντέρνου ύφους. 

Το μαύρο ανήκεια επίσης στις πιο κομψές επιλογές για χρήση και σε μικρές μόνο επιφάνειες, αντικείμενα και λεπτομέρειες για κουζίνες σε λευκό ή μπεζ χρώμα, ανεξάρτητα από το γενικό ύφος διακόσμησής  τους. 

Μπρονζέ λεπτομέρειες

Μια ακόμη διαχρονική επιλογή που προσθέτει διακοσμητικούς ...πόντους ειδικά σε  κουζίνες ενιαίες με σαλόνι-τραπεζαρία. 

Μπρονζέ ή χρυσαφί λεπτομέρειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φωτιστικά, μέρη μεταλλικών επίπλων, χρηστικά στοιχεία όπως βρύσες, πόμολα ντουλαπιών κλπ και να προσθέσουν μια πινελιά κομψής πολυτέλειας τόσο σε κλασικού όσο και πιο σύγχρονου ύφους κουζίνες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ