2023-06-18 22:16:50
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για τη φωταγώγηση της Γέφυρας του Αχελώου



Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για τη φωταγώγηση της γέφυρας του Αχελώου στη Στράτου του Δήμου Αγρινίου, αναφέρει η εφημερίδα «Συνείδηση». Στο πλαίσιο της εργολαβίας αυτής εντάσσεται και η φωταγώγηση του δρόμου από τη γέφυρα της Ερμίτσας μέχρι περίπου τον κόμβο της Συκιάς.....

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Στην παρούσα χρονική στιγμή η διαγωνιστική διαδικασία είναι σχεδόν ακόμη στην αρχή και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο και στη συνέχεια, όπως προβλέπεται από το νόμο, θα ακολουθήσουν ακόμη δύο στάδια. Αν σε όλη την διαδικασία δεν υπάρξει κάποια ένσταση, τότε ο χρόνος έναρξης των εργασιών για τη φωταγώγηση εκτιμάται πως θα είναι το φθινόπωρο και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο ή αρχές του Οκτωβρίου, ενώ αν προκύψει κάποια ένσταση στις δύο πρώτες φάσεις του διαγωνισμού, τότε ο καθείς εκ των ενδιαφερόμενων έχει το δικαίωμα να υποβάλλει ένσταση βάσει νόμου, ή αν προκύψει κάποιο άλλο κόλλημα, η εκτίμηση για το χρόνο της έναρξης των εργασιών για τη φωταγώγηση είναι ο Δεκέμβριος.



Το συνολικό έργο που έχει χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ και διαθέτει δύο τμήματα. Η φωταγώγηση της γέφυρας στη Στράτου είναι το πρώτο τμήμα. Το άλλο τμήμα αφορά την φωταγώγηση κόμβων σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, την επέκταση της φωταγώγησης σε αρκετά σημεία επίσης σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Ένα ακόμη έργο που εμπεριέχει η εργολαβία αυτή είναι και η επέκταση της φωταγώγησης από τη γέφυρα της Ερμίτσας, στην είσοδο του Παναιτωλίου, μέχρι και περίπου την αντιπροσωπεία της Volkswagen – Audi λίγο πριν τον κόμβο της Συκιάς.



Μέχρι τώρα, όπως προαναφέραμε ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία, βγήκε ο προσωρινός ανάδοχος και αναμένεται να περάσει από την οικονομική επιτροπή για το πρώτο πρακτικό. Στην συνέχεια υπάρχουν ακόμη δύο πρακτικά, που σημαίνει μια διαδικασία περίπου 4 μηνών. Από τη στιγμή που θα βγει στον «αέρα» η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπεται πως οι ενδιαφερόμενοι έχουν 20 ημέρες για να υποβάλλουν προσφορά, στην συνέχεια προβλέπεται από το νόμο αναμονή 10 ημερών και όταν ανοίξει ο φάκελος γίνεται γνωστό ποιος ενδιαφερόμενος έχει αναλάβει το έργο.



Η επόμενη φάση της διαδικασίας είναι η υποβολή των δικαιολογητικών από αυτόν που ανέλαβε το έργο, ενώ σε χρονικό διάστημα 10 ημερών θα πρέπει να τα καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα. Μετά το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος αποστέλλεται στην οικονομική επιτροπή και εφόσον εγκριθεί υπάρχει χρονικό περιθώριο αναμονής 20 ημερών για το ενδεχόμενο υποβολής ένστασης από έτερο ενδιαφερόμενο.



Στην παρούσα φάση το έργο της φωταγώγησης της γέφυρας στη γέφυρα του Αχελώου στη Στράτου βρίσκεται στην έναρξη του ηλεκτρονικού διαγωνισμού και ειδικότερα στο σημείο που έχει γίνει γνωστό ποιος ενδιαφέροντος θα αναλάβει το έργο.Η επόμενη φάση είναι να πάει ο φάκελος στην οικονομική επιτροπή και τότε τελειώνει το πρώτο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.



Το επόμενο στάδιο είναι εφόσον περάσει από την οικονομική επιτροπή θα πρέπει να επιστρέψει στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία θα ζητήσει επιπλέον έγγραφα και εφόσον κατατεθούν σε διάστημα 10 ημερών θα πάει ο φάκελος και πάλι στην οικονομική επιτροπή.



Εφόσον «περάσει» από την οικονομική επιτροπή επιστρέφει και πάλι στην αρμόδια υπηρεσία για να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκτιμάται πως μέσα από την διαδικασία αυτή να υπογραφεί η σύμβαση για την έναρξη του έργου τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου.



Ωστόσο, επειδή τότε θα είναι και η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ίσως υπάρξει καθυστέρηση. Αν συμβεί αυτό περίπου τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την φωταγώγηση της γέφυρας.



Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»



sinidisi.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ