2023-07-07 08:23:45
Φωτογραφία για Aνέπαφη πληρωμή εισιτηρίου (και) με smartphone σς αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών



 Στα βήματα των ΚΤΕΛ και ο ΟΑΣΑ, ο οποίος θα παρουσιάσει σύντομα τη δυνατότητα αγοράς ενός εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το smartwatch σας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα AthensTransport, ο οργανισμός θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη αναβάθμιση του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μετά την υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ για το έργο τα τέλη του 2014. Η σημαντικότερη από τις αλλαγές που προβλέπονται είναι χωρίς αμφιβολήα η «δυνατότητα χρήσης τραπεζικών καρτών για τις μετακινήσεις, αντί της πλαστικής κάρτας Ath.ena Card και φυσικά των χάρτινων Ath.ena Ticket. Επιπλέον προωθείται και η διαλειτουργικότητα του συστήματος με άλλες εφαρμογές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους και για άλλες υπηρεσίες πέραν της πληρωμής του κομίστρου για τη μετακίνησή τους. 

Μερικά από τα παραδείγματα που αναφέρει το AthensTransport αφορά υπηρεσίες mobility as a service όπως στο εξωτερικό, με παράλληλη χρήση διάφορων μέσων από διαφορετκούς φορείς. Έτσι, γίνεται δυνατή η αγορά εισιτηρίων θεαμάτων, η ενοικίαση ποδηλάτων ή ηλεκτρικών σκούτερ, η μετακίνηση με ταξί ή υπηρεσίες ridesharing τύπου Uber ή ακόμα και η μετακίνηση με μέσα εκτός του συστήματος ΟΑΣΑ όπως υπεραστικά λεωφορεία και πλοία.

Ο νέος τρόπος ανέπαφης πληρωμής, δεν αφαιρεί οποιοδήποτε έκπτωση για τον επιβάτη αφού χρησιμοποιώντας το κινητό του για πληρωμή του εισιτηρίου μέσω Google Pay ή Apple Pay, ο επιβάτης δεν θα θα χρειάζεται να αναζητά ποιο είναι το πιο συμφέρον εισιτήριο που πρέπει να αγοράσει για τη μετακίνησή του. Το σύστημα θα τον χρεώνει με τη χρήση ορίων τιμών (price cap) για τις μετακινήσεις του ανά μήνα, και θα χρεώνεται σαν να έχει αγοράσει το πιο συμφέρον πακέτο εισιτηρίων για τον ίδιο. 

Η δυνατότητα χρήσης τραπεζικών καρτών για την έκδοση εισιτηρίων, είναι ένα θέμα που συζητιέται ήδη από το 2018, ενώ πολλές ευρωπαϊκές (και μη) πόλεις, έχουν υιοθετήσει ένα παρόμοιο σύστημα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.  Σύμφωνα με τις προβλέψεις της σύμβασης του έργου, η τροποποίηση της λειτουργίας του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου από τον ανάδοχο βάση της σύμβασης παραχώρησης, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ