2023-07-12 12:13:25
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Συγγενής ασθενούς επιτέθηκε και απείλησε ειδικευόμενη γιατρό για μία… συνταγή
Το περιστατικό έγινε στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας το βράδυ της Παρασκευής – Ο συνοδός της ασθενούς δεν βρήκε την αντιβίωση στο φαρμακείο και επιτέθηκε στη γιατρό

Επίθεση και απειλές από συγγενή ασθενούς καταγγέλλει πως δέχθηκε μια ειδικευόμενη ιατρός, στο Κέντρο Υγείας στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το βράδυ της Παρασκευής από συνοδό ασθενή που προσήλθε για εξέταση και αφορμή φέρεται να στάθηκε μια... συνταγή για αντιβίωση με την οποία διαφωνούσε ο άνθρωπος που της επιτέθηκε.

Ο άντρας φαίνεται πως μετά τις εξετάσεις πήγε στο φαρμακείο για να παραλάβει την αντιβίωση και όταν δεν τη βρήκε, επέστρεψε σε έξαλλη κατάσταση στο κέντρο υγείας. Αφού εξύβρισε και απείλησε την νεαρή ειδικευόμενη γιατρό, στη συνέχεια της επιτέθηκε χτυπώντας την στο θώρακα και την έσπρωξε με δύναμη στον τοίχο.


Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της γυναίκας, παρόντες στο περιστατικό ήταν συνάδελφοί της και μόλις ο άντρας αποχώρησε από το Κέντρο Υγείας ειδοποίησαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, ωστόσο όταν οι αστυνομικοί έφτασαν επί τόπου ο άντρας είχε αποχωρήσει με το αυτοκίνητό του.

Μέτρα για την προστασία τους ζητούν οι υγειονομικοί

«Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό βίας και φαίνονται πως αυξάνονται παρόμοια περιστατικά βίας απέναντι σε υγειονομικούς», τονίζει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκη αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «το ΔΣ καταδικάζει απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος γενική ιατρός στο ΚΥ Μηχανιώνας από συγγενή ασθενούς, ο οποίος έβριζε, απειλούσε τους εργαζόμενους στο κέντρο υγείας και έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει ενάντια στην συνάδελφο. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ιδίως το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως παρόμοια περιστατικά βίας απέναντι σε υγειονομικούς αυξάνονται».

Στην ίδια ανακοίνωση οι υγειονομικοί απαιτούν «να ληφθούν άμεσα μέτρα από την διοίκηση της ΥΠΕ και το υπουργείο για την προστασία των υγειονομικών».

Πηγή: protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ