2023-08-07 16:00:04
Φωτογραφία για Τάσος Χαλκιάς: «Για να παίξεις σήμερα στην Επίδαυρο πρέπει να έχεις followers στο Instagram»
Για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται, πλέον, οι ηθοποιοί που παίζουν στην Επίδαυρο μίλησε ο Τάσος Χαλκιάς, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για τα σημερινά κριτήρια.

Σε συνέντευξή του στο ένθετο Enjoy που κυκλοφορεί με την κυριακάτικη δημοκρατία, ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι για να πάιξει ένας ηθοποιός στην εποχή μας στην Επίδαυρο θα πρέπει να έχει τηλεοπτική αναρνωρισιμότητα και πολλούς followers στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

«Για να παίξει κανείς στην Επίδαυρο σήμερα, θα πρέπει να έχει τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα, φίλους στο Instagram και να είναι μέλος στις παρέες κάποιων. Και είναι πολύ αστείο αυτό που συμβαίνει. Γιατί στη γενιά μου οι ηθοποιοί που θα έπαιζαν στην Επίδαυρο έπρεπε να ήταν απόφοιτοι από το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, τον ΘΟΚ και το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν ή του Σπύρου Ευαγγελάτου και να μην έχουν σχέση με την τηλεόραση.

Αλλά για την κατάντια του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Με τι έμψυχο δυναμικό κατεβαίνεις στην Επίδαυρο καλλιτεχνικά για να εκπαιδεύσεις το κοινό; Τι βλακώδης άποψη είναι αυτή που λέει ότι θα φέρεις στην Επίδαυρο κόσμο και θα κόψεις εισιτήρια εάν οι ηθοποιοί σου έχουν χιλιάδες ακόλουθους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης;


Γίνανε οι θεατές αρχαίου δράματος οπαδοί; Παιδαριώδες μου φαίνεται όλο αυτό. Μπορεί στην πολιτική το Tik Tok να έπιασε ανάμεσα σε πολιτικούς και ψηφοφόρους, αλλά στον Σοφοκλή, στον Ευριπίδη δεν νομίζω ότι θα φτουρήσει. Αυτά είναι ηλίθια πράγματα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ