2023-08-09 14:19:03
Φωτογραφία για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ                               19 ΚΑΙ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟΥ «Ο ΛΙΑΡΟΣ»

Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου 31 Ιουλίου 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ 19 ΚΑΙ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 Στο τέλος Αυγούστου συμπληρώνονται 200 χρόνια από την μάχη της Καλιακούδας, κατά την οποία οι Έλληνες υπό τον Ζυγούρη Τζαβέλλα και πολλούς άλλους σημαντικούς οπλαρχηγούς από την Αιτωλο- Ακαρνανία, την Ευρυτανία και την Δωρίδα αλλά και την Αχαϊα προσπάθησαν να ανακόψουν την κάθοδο των Τουρκαλβανών του Μουσταή Πασά προς το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό. Δεν τα κατάφεραν αλλά καθυστέρησαν σημαντικά την έναρξη των Τουρκικών επιχειρήσεων εναντίον του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου και έτσι οι Οθωμανοί αποχώρησαν άπρακτοι και έληξε η Β’ Πολιορκία του Μεσολογγίου την 30 Νοεμβρίου .

Δεν ξεχνούμε, ότι λίγες εβδομάδες πριν ο Μάρκος Μπότσαρης είχε επιχειρήσει την καταστροφή των δυνάμεων του Μουσταή Πασά στο Κεφαλόβρυσο του Καρπενησίου και τους είχε προξενήσει τεράστιες ζημιές.


Αποφασίσαμε λοιπόν να μετάσχουμε στον εορτασμό που οργανώνουν στην Καλιακούδα από χρόνια οι τοπικοί σύλλογοι με τον Δήμο Καρπενησίου την 20η Αυγούστου. Για την συμμετοχή μας συζητήσαμε με τους συλλόγους του Μεγάλου Χωριού, των Ψιανών και του Κρικέλλου.

Παραλλήλως θα μετάσχουμε και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου των Κρικελλιωτών, που θα γίνουν στο Κρίκελλο την παραμονή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και πιθανώς και για τον τρόπο ομαδικής μετακίνησης θα δώσουμε πριν το τέλος της εβδομάδας.

Αυτή η δράση μας εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ΕΞΟΔΟ, που έχουμε ανακοινώσει ήδη από το τέλος του 2022.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, Ιωάννης Μακρής,

[email protected]

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, Κωνσταντίνος Καρκανιάς,

[email protected]

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟΥ «Ο ΛΙΑΡΟΣ», Νικ. Βλαχόπουλος,

omilosliaros @gmail.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ