2023-08-25 08:22:00
Φωτογραφία για Η Microsoft θα επιτρέψει στους χρήστες να απεγκαταστήσουν προεγκατεστημένες εφαρμογές των Windows 11

 



Ο γίγαντας του λογισμικού ξεκίνησε να δοκιμάζει μία νέα Insider Preview Build των Windows 11 (25931) με τους χρήστες-δοκιμαστές του Canary Channel που περιλαμβάνει τη δυνατότητα απεγκατάστασης της εφαρμογής Camera, της πρόσφατα καταργηθείσας εφαρμογής Cortana, της εφαρμογής Photos, της εφαρμογής People και της εφαρμογής για την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας (Remote Desktop, MSTSC).

Μεγάλος αριθμός από αυτές τις λεγόμενες «inbox apps» βρίσκονται προεγκατεστημένες στα Windows 11. Σταδιακά ωστόσο, η Microsoft έχει αρχίσει να δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να απεγκαταστήσουν πολλές από αυτές και φτάσαμε στο σημείο που είναι πλέον φανερό, ότι οι περισσότερες από αυτές μπορούν πλέον ελεύθερα και χωρίς πρόβλημα να αφαιρεθούν από το λειτουργικό σύστημα

. Οι περισσότερες από αυτές τις προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι μικρού μεγέθους οπότε δεν πρόκειται να εξοικονομήσετε και πολύ χώρο με την απεγκατάσταση τους τους, ωστόσο το γεγονός ότι η Microsoft πλέον επιτρέπει στους χρήστες να τις απεγκαταστήσουν είναι από μόνο του… εξαιρετικό, χώρια ότι έτσι τα Windows θα είναι λιγότερο «bloated».

Η δυνατότητα απεγκατάστασης της εφαρμογής Camera αποτελεί μέρος των δοκιμαστικών εκδόσεων των Windows 11 από τον περασμένο Μάρτιο ενώ η δυνατότητα απεγκατάστασης της Cortana έφτασε στα δοκιμαστικά Insider Builds στις αρχές αυτού του μήνα.

Όσοι χρήστες δεν έχουν εγκατεστημένη κάποια από τις δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11 στον υπολογιστή τους θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα ωσότου έχουν τη δυνατότητα να απεγκαταστήσουν απροβλημάτιστα τις εφαρμογές Camera, Cortana, Photos, People και Remote Desktop. Από όσο γνωρίζουμε, η επόμενη μεγάλη ενημέρωση για τα Windows 11 που ενδέχεται να περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές απεγκατάστασης δεν αναμένεται να διατεθεί πριν από τον Σεπτέμβριο. Η συγκεκριμένη έκδοση των Windows 11 αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει εγγενή υποστήριξη για αρχεία RAR και 7-Zip, μια νέα αρχική σελίδα ρυθμίσεων, καλύτερες ρυθμίσεις για την ένταση του ήχου καθώς και πρώιμη πρόσβαση στο χαρακτηριστικό τεχνητής νοημοσύνης, Windows Copilot.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ