2023-08-25 15:30:03
Φωτογραφία για «Εμπρηστής του Αυλώνα»: Τον «έπιασαν» οι κάμερες να βάζει φωτιά και πήγε και παραδόθηκε μόνος του
Έβαλε, επτά πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, από τις 08:13 χθες το πρωί μέχρι τις 12:02. Χρησιμοποίησε σπίρτα, αναπτήρα και σε κάποιες περιπτώσεις έριξε φλεγόμενο στουπί ή πανί σε ξερά χόρτα. Συνολικά, από τις φωτιές που έβαλε, κάηκαν περίπου 50.750 τ.μ  με ξηρά χόρτα, ρείκια, πεύκα, σχοινιά και πουρνάρια.

Αυτή είναι σύμφωνα με τις αρχές, η δράση του 45χρονου, πρώην δικηγόρου ο οποίος «πιάστηκε» από κάμερες, σε δύο από τα τέσσερα σημεία που έβαλε φωτιές, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν την φυσική παρουσία του στα άλλα δύο σημεία της ευρύτερης περιοχής του Αυλώνα.

Το απίστευτο είναι, ότι όταν ο φερόμενος εμπρηστής έμαθε ότι τον ψάχνει η Αστυνομία, στη 1:30 χθες το μεσημέρι πήγε μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνα και παραδόθηκε. Πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό σε δάση κατ’ εξακολούθηση και συνελήφθη. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, προτίμησε να κρατήσει το στόμα του κλειστό, δεν είπε τίποτα στους αστυνομικούς, και επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας ενώ οι έρευνες αστυνομίας συνεχίζονται και στο κινητό τηλέφωνο προκειμένου να «κλειδώσουν» και από κει την παρουσία του στα  σημεία που έγιναν στάχτη. 


Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που έχει στη διάθεση του το newsit.gr όλα ξεκίνησαν όταν: «Στα πλαίσια έρευνας-προανακρισης του Τμήματος Δημόσιας Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σχετικά με την εκδήλωση επτά  επάλληλων εστιών φωτιάς που έλαβαν χώρα πρωινές ώρες της 24-08-2023 στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Δημόσιας και Κρατικής Ασφαλείας της Υ.Α.Β./Α.Α, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις με σκοπό τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπαιτίων. Όπως προέκυψε κατά το χρονικό διάστημα από την 08:13 έως την 12:02 ώρα της 24-08-2023, εκδηλώθηκαν συνολικά  7 εστίες πυρκαγιών, οι οποίες συγκεντρώνονται σε 4 διαφορετικά γεωγραφικά τμήματα της ευρύτερης περιοχής του Αυλώνα. Παράλληλα, τις έρευνες συνέδραμε κλιμάκιο της Π.Υ. Οινοφύτων, το οποίο σε άμεσο χρόνο ενήργησε επιτόπια αυτοψία στα σημεία πρόκλησης πυρκαγιών συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξέλιξη των ερευνών. Όπως διαπιστώθηκε οι πυρκαγιές κατέκαυσαν συνολικά περίπου 50.750 τ.μ. με ξηρά χόρτα, ρείκια, πεύκα, σχοίνα και πουρνάρια. Σύμφωνα με τις σχετικές εκθέσεις, όλες οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση από διερχόμενο από την επαρχιακή οδό άτομο, το οποίο τις προκάλεσε είτε με χρήση γυμνής φλόγας (σπίρτα ή αναπτήρα) είτε με τη ρίψη φλεγόμενου αντικειμένου(στουπί ή πανί)».

Τον «έπιασαν» οι κάμερες

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό, ο πρώην δικηγόρος, «συνελήφθη» από τις κάμερες της περιοχής: «Από την επισκόπηση βιντεοληπτικού υλικού που συλλέχθηκε  κάμερες ασφάλειας, ταυτοποιήθηκε η φυσική παρουσία και διέλευση του κατηγορούμενου σε 2 από τα 4 γεωγραφικά τμήματα συγκέντρωσης των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα.

Επιπρόσθετα από τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων προέκυψε η φυσική παρουσία του κατηγορουμένου σε 2 από τα 4 γεωγραφικά τμήματα συγκέντρωσης των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα.

Γίνεται μνεία πως στο ένα  γεωγραφικό τμήμα, εντοπίστηκαν τόσο κάμερες ασφαλείας που πιστοποιούν τη φυσική παρουσία του κατηγορουμένου όσο και μαρτυρίες περιοίκων. Συμπερασματικά έχει τακτοποιηθεί η παρουσία του σε τρία από τα τέσσερα γεωγραφικά τμήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το εναπομείναν γεωγραφικό τμήμα, στο οποίο μέχρι τη σύνταξη του παρόντος δεν έχει αποδειχθεί η φυσική παρουσία του δράστη.

Αναζητηθείς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, την 13:30 περίπου ώρα της ιδίας, παρουσιάστηκε αυθορμήτως στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνα, ο κατηγορούμενος. Κατόπιν των ανωτέρω, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 98, 265 Π.Κ. «Εμπρησμός σε Δάση κατ’ Εξακολούθηση» και συνελήφθη».

Τι βρήκαν σπίτι του

Οι αστυνομικοί, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του κατηγορουμένου στον Αυλώνα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Οπως αναφέρεται στο ενημερωτικο σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ: 

«Στην αποθήκη: 

• Ένα (1) πλαστικό δοχείο 4lt, περιέχων κατά το ένα τρίτο(1/3) εύφλεκτο υγρό πράσινου χρώματος,

• Ένα (1) φλόγιστρο χειρός με γεμάτη φιάλη υγραερίου και ερυθρού χρώματος θήκη που αναγράφει μεταξύ άλλων την ένδειξη P03 (PROJECT 03) και

• Μία (1) συσκευασία σφραγισμένη που αναγράφει την ένδειξη μεταξύ άλλων «ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ». 

Σε βοηθητικό χώρο κατοικίας και στους χώρους που χρησιμοποιεί ο κατηγορούμενος:

• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

• Μία (1) πλαστική σακούλα, μπλε χρώματος, περιέχουσα φυσικό προσάναμμα υπολειμμάτων πεύκου (πούσια), η οποία βρέθηκε κάτω από το έπιπλο γραφείου του και

• Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop), συνοδευόμενος από πληκτρολόγιο, ποντίκι και φορτιστή.

Επίσης, μεσημβρινές ώρες της ιδίας, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσήχθη στην έδρα της Υ.Α.Β/Α.Α., άνδρας γεννηθείς το 1978 ο οποίος μετά την εξακρίβωση της δικαστικής του ταυτότητας και εφόσον ουδέν προέκυψε σε βάρος του σχετικά με τα προαναφερόμενα, αποχώρησε την 18:36 ώρα της ιδίας». 

Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΩΠΟΤΑΣ, ΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ (newsit.gr)

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ