2023-08-28 15:30:01
Φωτογραφία για «Η αυλή των χρωμάτων»: Κόβεται ή όχι η εκπομπή της ΕΡΤ;
Πολύ μελάνι χύνεται τις τελευταίες μέρες για τη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ2 «Η αυλή των χρωμάτων», μια εκπομπή που καθιερώθηκε στη συνείδηση των τηλεθεατών για τα λαϊκά αφιερώματά της και που φιλοξένησε στο πλατό της πολύ μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου.

Η εκπομπή έχει ταυτιστεί με την παρουσιάστρια Αθηνά Καμπάκογλου ενώ προστέθηκε στην παρέα της πέρσι και ο σπουδαίος Χρήστος Νικολόπουλος.

Ένα δημοσίευμα ότι η Αθηνά Καμπάκογλου θα αντικατασταθεί τη νέα σεζόν και μάλιστα από γνωστή ηθοποιό τάραξε τα νερά, με τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια να διαμηνύει μέσω του Znews ότι όχι μόνο δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο αλλά και ότι η εκπομπή της έχει πάρει ήδη έγκριση ως έχει για τη νέα σεζόν και δεν μπορεί να αλλάξει.

Μάλιστα στην ιστορία μπλέχτηκε και η ΕΣΗΕΑ η οποία με ανακοίνωση- διαμαρτυρία «καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Προέδρου της ΕΡΤ» ότι «σταθερά υποτιμά και απαξιώνει εργαζομένους και συστηματικά αποφασίζει μόνος του και στη συνέχεια διαρρέει εντέχνως τις αποφάσεις του, πριν καν πάρουν την έγκριση των μελών του Δ.Σ.» αναφερόμενη στην εκπομπή της Αθηνάς Καμπάκογλου.


Τι απαντά όμως η ΕΡΤ σε όλα αυτά;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η ΕΡΤ αντιτείνει ότι η παρουσιάστρια ήταν πλήρως ενημερωμένη από τη Διεύθυνση Προγράμματος -με την οποία ήταν σε διαρκή επικοινωνία όπως μας τόνισαν- όχι για αντικατάστασή της όπως παρουσιάστηκε αλλά για την προσθήκη ενός τρίτου ατόμου στην παρουσίαση, το οποίο αναζητούνταν, χωρίς όμως να έχει γίνει λόγος για συγκεκριμένο πρόσωπο.

Μάλιστα, για τη δημόσια τηλεόραση και τα στελέχη της, η μετακίνηση της εκπομπής από την ΕΡΤ2 στην ΕΡΤ1 -που δεν τονίστηκε επαρκώς- συνιστούσε σαφέστατη αναβάθμιση και για την εκπομπή αλλά και για την παρουσιάστρια, καθώς η ΕΡΤ1 μετατρέπεται την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν σε αμιγώς ψυχαγωγικό κανάλι αφού η ενημέρωση μεταφέρεται στο ERTNEWS.

Έτσι, η «Αυλή των χρωμάτων» θα ήταν για το πρώτο μισό της σεζόν η μοναδική μουσική εκπομπή στο πρώτο κρατικό κανάλι (το «Μουσικό κουτί» όπως μαθαίνουμε θα βγει στον αέρα το 2024, στο δεύτερο μισό της σεζόν δηλαδή).

Επιπλέον, η παρουσιάστρια θα εξακολουθούσε να διατηρεί την αρχισυνταξία της εκπομπής, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Μετά από τον αναίτιο – όπως θεωρεί η ΕΡΤ- θόρυβο που δημιουργήθηκε, η εκπομπή τελικά θα κοπεί, όπως μαθαίνουμε, αφού άλλωστε αποτελεί κυριότητα της ΕΡΤ και έχει τον τελευταίο λόγο. Στη θέση της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, θα μπει κάποια άλλη, με παρόμοιο concept και τον Χρήστο Νικολόπουλο να διατηρεί τη θέση του ενώ αναζητείται το πρόσωπο που θα τον πλαισιώσει.

Πηγή: znews.gr

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ