2023-09-04 08:23:00
Φωτογραφία για Το Google θολώνει αυτόματα τις ακατάλληλες εικόνες στην αναζήτηση
Η Google ξεκίνησε πλέον να εφαρμόζει την βελτιωμένη SafeSearch λειτουργία που είχε ανακοινώσει προηγουμένως για το Google Search. Ειδικότερα, η πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης από εδώ και στο εξής θα θολώνει από προεπιλογή εικόνες που περιέχουν σεξουαλικό υλικό, γραφική βία ή άλλο δυνητικά αναστατωτικό περιεχόμενο. Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του τεχνολογικού γίγαντα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο διαδίκτυο, ιδίως στην περιοχή της Ασία του Ειρηνικού ωκεανού. 

 Η αλλαγή αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος περιήγησης για όλους τους χρήστες, ιδίως για τα παιδιά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η βασική λειτουργία του Google Search δεν θα αλλάξει. Τα αποτελέσματα θα παραμείνουν ως έχουν. Η διαφορά είναι πως από εδώ και στο εξής, όλοι οι χρήστες με Google λογαριασμό θα βλέπουν θολωμένο το περιεχόμενο που θεωρείται ακατάλληλο ή ευαίσθητο. Αυτή η προφύλαξη θα εφαρμόζεται ακόμη και στην incognito λειτουργία. Ωστόσο, όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευελιξία να επιλέξουν να βλέπουν όλες τις εικόνες, μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους ή απευθείας από τα αποτελέσματα αν κάποιος δεν είναι συνδεδεμένος. 


  Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Google τονίζει: Οι γονείς μπορούν να ενεργοποιήσουν περιορισμούς περιεχομένου ανάλογα με την ηλικία στο Google Play και στην Αναζήτηση μέσω του Family Link. Ή, μια άλλη χρήσιμη λειτουργία είναι το SafeSearch - το οποίο είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή για τους εγγεγραμμένους χρήστες κάτω των 18 ετών και βοηθά στο φιλτράρισμα ακατάλληλου περιεχομένου. Η νέα ρύθμιση θόλωσης, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για όλους, θολώνει αυτόματα τις εικόνες αυτές - όπως το περιεχόμενο για ενήλικες ή το βίαιο περιεχόμενο - από προεπιλογή όταν εμφανίζονται στα αποτελέσματα της Αναζήτησης.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ