2023-09-11 19:53:02
Φωτογραφία για ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ: 30-45 ημέρες ακόμα για την ουκρανική αντεπίθεση πριν ο καιρός δυσκολέψει τα πράγματα
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν στη διάθεσή τους τριάντα ως σαράντα πέντε ημέρες προτού ο χειμωνιάτικος καιρός περιπλέξει την κατάσταση όσον αφορά την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν στις αρχές Ιουνίου, εκτιμά ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι.

Πρόκειται για «αρκετό χρόνο ακόμη», δήλωσε ο στρατηγός Μίλι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή.

Ο ουκρανικός στρατός σημειώνει σταθερή πρόοδο και διατήρησε αξιόλογες μάχιμες δυνάμεις, σύμφωνα με τον Αμερικανό ανώτατο αξιωματικό. Η μάχη δεν έχει τελειώσει, πρόσθεσε ο στρατηγός Μίλι.

Ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ εξήγησε πως σε περίπου έναν μήνα ο καιρός θα επιδεινωθεί. «Θα αρχίσουν οι βροχές» και το έδαφος θα γίνει «πολύ λασπώδες. Θα είναι πολύ δύσκολο τότε να κάνεις ελιγμούς, και κατόπιν θα αρχίσει ο βαρύς χειμώνας».

Σύμφωνα με τον στρατηγό Μίλι, είναι ακόμη πρόωρο να ειπωθεί αν η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε ή όχι.

Το Κίεβο απορρίπτει επικρίσεις δυτικών αξιωματούχων για τους οποίους η αντεπίθεση των δυνάμεών του εκτυλίσσεται με υπερβολικά βραδύ ρυθμό και δεν επικεντρώθηκε εξαρχής στον νότο.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ