2023-09-15 11:17:53
Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΣΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

 



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α. αποφάσισε την επαναδημιουργία των προγραμμάτων διημέρευσης / διανυκτέρευσης όλης της Αττικής, με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα. 

Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξουν τα εξής με τα προγράμματα διημερεύσεων / διανυκτερεύσεων: 

 Τα προγράμματα δεν θα συντάσσονται από τους τομεάρχες. 

 Τα προγράμματα θα συντάσσονται με ειδικό λογισμικό και θα έχουν ισχύ ένα χρόνο 

 Το λογισμικό θα συντάσσει τα προγράμματα διημερεύσεων / διανυκτερεύσεων με ειδικά κριτήρια (χιλιομετρικές αποστάσεις, όμοροι Δήμοι, παραλιακές περιοχές κ.α.) που θα δώσει ο Σύλλογος, ώστε όλες οι διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να είναι ακριβοδίκαιες για τα φαρμακεία αλλά και να εξυπηρετούν τα μέγιστα τους πολίτες.. 



ΠΡΟΣΟΧΗ : 





 Τα νέα προγράμματα θα ισχύσουν από 1/1/2024 και θα σας έχουν κοινοποιηθεί τουλάχιστον ένα μήνα πρίν, ώστε να έχετε κάνει τον προγραμματισμό σας. Όλα τα παλαιά προγράμματα-καρτέλλες καταργούνται. 

 Πλέον ΟΛΑ τα φαρμακεία ανεξαιρέτως θα ενταχθούν σε διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις, ΕΚΤΟΣ από όσα έχουν απόφαση περιφέρειας για απαλλαγή και μόνο για τον χρόνο που έχουν απαλλαχθεί καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα, θα εξαιρεί μόνο όσους έχουν νομίμως απαλλαγεί. Η παραπάνω επισήμανση γίνεται, καθώς έχει παρατηρηθεί να μην κάνουν διημερεύσεις/διανυκτερεύσεις φαρμακεία : - που έχει λήξει η απόφαση απαλλαγής της Περιφέρειας - που δεν έχουν απόφαση απαλλαγής από την Περιφέρεια - που είναι συστεγασμένα και κάνει ένα εκ των δύο φαρμακείων διημερεύσεις / διανυκτερεύσεις. 

 Έκτακτες αντικαταστάσεις θα γίνονται μόνο σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, δηλαδή για λόγους υγείας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή για σοβαρούς προσωπικούς λόγους, οι οποίοι για να εγκριθούν θα πρέπει να υπάρχει γειτονικός αντικαταστάτης που θα πληροί συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία θα καταχωρούνται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δίνεται η έγκριση ή όχι της αντικατάστασης. Στις έκτακτες αντικαταστάσεις θα πρέπει η αντικατάσταση να είναι με την σύμφωνη γνώμη του τομεάρχη. 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΣΑ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΆΝΤΟΣ               ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ