2023-09-15 12:34:45
Φωτογραφία για Γολγοθάς οι εφημερίες στα φαρμακεία του Βόλου
Σημαντικές ζημιές υπέστησαν φαρμακευτικές επιχειρήσεις σε όλον τον νομό

Βιώνουμε κατάσταση πολέμου, περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου στη Μαγνησία

Με εμπόλεμη κατάσταση παρομοίασε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης την κατάσταση που επικράτησε και στα φαρμακεία του Βόλου τις ημέρες της κακοκαιρίας «Daniel».

«Πρωτόγνωρη κατάσταση, ούτε σε πόλεμο αυτό που ζήσαμε» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ματσιόλης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τις εφημερίες που κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί στη Μαγνησία ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι.

Η επέλαση της κακοκαιρίας από τον νομό Μαγνησίας ήταν σαρωτική με μεγάλο μέρος της πόλης του Βόλου, αλλά και του νομού να μην. .... έχει ρεύμα και νερό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες κλήθηκαν να δουλέψουν τα φαρμακεία στον Βόλο, πολλά από τα οποία έμειναν ανοιχτά να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, ακόμη και αν δεν είχαν ρεύμα και νερό για να το κάνουν.


«Από την πρώτη κιόλας ημέρας της κακοκαιρίας, πολλά φαρμακεία στη Μαγνησία δεν είχαν ρεύμα και συνεπώς τηλέφωνο και ίντερνετ για την εκτέλεση των συνταγών, αλλά και την επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Υπήρξε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τους πολίτες, οι οποίοι ακολουθούν συγκεκριμένες θεραπείες και υπάρχει φαρμακευτική εξάρτηση, καθώς μέσα στην τραγωδία που βίωναν δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους» αναφέρει αρχικά ο κ. Ματσιόλης και προσθέτει ότι πολλά φαρμακεία παρέμεναν ανοιχτά μόνο και μόνο να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς και να τους δίνουν οδηγίες για το πού θα βρουν ανοιχτό φαρμακείο μέσα στην πόλη.

Φαρμακεία εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, αλλά και στην υπόλοιπη Μαγνησία υπέστησαν ζημιές ή ακόμη και πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η λειτουργία τους. Φαρμακευτικά σκευάσματα καταστράφηκαν ολοσχερώς και, ήδη, οι φαρμακοποιοί μετρούν ελλείψεις σε φάρμακα.

Πολίτες αναγκάστηκαν να αλλάξουν έστω και για λίγες ημέρες τη θεραπεία τους ή σε χειρότερη περίπτωση να τη διακόψουν εντελώς, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας που ίσχυε στην περιοχή τρομοκράτησε πολλούς στο να παραμείνουν ασφαλείς στις οικείες τους.

Ο κ. Ματσιόλης επισημαίνει ότι υπήρξε μεγάλο θέμα με την κάλυψη των εφημεριών, καθώς δεν καθίστατο εύκολη η επικοινωνία μεταξύ των φαρμακοποιών της Μαγνησίας και κατ’ επέκταση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την αλλαγή των εφημεριών.

«Υπήρχαν συνάδελφοι που δεν μπορούσαν να διανυκτερεύσουν ή να διημερεύσουν, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε και τις εφημερίες. Δουλεύαμε με όσα είχαμε. Προχθές καταφέραμε να επαναλειτουργήσουμε κανονικά, αλλά και πάλι μετράμε τις πληγές μας» εξηγεί ο κ. Ματσιόλης και προσθέτει ότι ως φαρμακευτικός σύλλογος Μαγνησίας ζητήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι αυτοψίες στις πληγείσες φαρμακευτικές επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να προσφέρουν τις υγειονομικές παροχές στους πολίτες.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

taxydromos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ