2023-09-28 14:42:57
Φωτογραφία για 5 Διαχρονικοί τύποι κουρτίνας, ταιριαστοί σε κάθε χώρο
Οι κουρτίνες ανήκουν στα πιο σημαντικά στοιχεία διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων και τόσο ο γενικός σχεδιασμός όσο και το χρώμα τους καθορίζουν την γενική εικόνα κάθε δωματίου. 

Η σύγχρονη αγορά  διαθέτει πραγματικά ...άπειρες επιλογές τόσο σε έτοιμες κουρτίνες όσο και υφάσματα. Ανάμεσά τους κάποια διαχρονικά σχέδια - χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε χώρο και διακοσμητικό στυλ. 

Κουρτίνες κομψές, λειτουργικές αλλά και "ευέλικτες" αφού δύσκολα θα αποτελέσουν πρόβλημα όποια γενικότερη αλλαγή και αν επιχειρήσετε μελλοντικά στον χώρο που βρίσκονται τοποθετημένες.

Κουρτίνες κυρίως μονόχρωμες που είναι και θα παραμείνουν διαχρονικά στην μόδα, σε αντίθεση με έντονα εμπριμέ μοτίβα που πλέον δεν συνηθίζονται ούτε καν για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας όπως παλαιότερα. 



Λευκό - Μπεζ 


Οι πιο ...πασπαρτού κουρτίνες για σαλόνι, υπνοδωμάτια και οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού. 

Είτε πρόκειται για μια απλή μακριά κουρτίνα, ένα ρόμαν ή κάθε άλλου σχεδιασμού, μια λευκή - μπεζ κουρτίνα είναι σίγουρο ότι και θα ταιριάξει στον χώρο ανεξάρτητα από το ύφος που αυτός έχει γενικά διαμορφωθεί. 

Λευκές - μπεζ κουρτίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή και σαν εσωτερικές σε συνδυασμό με παρεμφερούς ή εντελώς διαφορετικής απόχρωσης εξωτερική μονόχρωμη κουρτίνα/ες. Και σε αυτή την περίπτωση το μπεζ - λευκό σας επιτρέπει να επιλέξετε χωρίς κανένα περιορισμό το χρώμα της εξωτερικής κουρτίνας. 

Οι κουρτίνες από λινό ή τύπου λινό ύφασμα σε φυσική μπεζ απόχρωση ανήκουν επίσης στις πιο κομψές και διαχρονικές επιλογές για κάθε χώρο του σπιτιού. 

Λευκό - μπεζ με φάσα στο κάτω ή επάνω μέρος

Πολύ κομψή επιλογή που διαφοροποιεί ελαφρά την εντελώς λιτή κουρτίνα με μια φάσα από το ίδιο ή και ελαφρά διαφορετικό χρώμα στο κάτω ή επάνω μέρος της. 

Οι κουρτίνες αυτού του σχεδιασμού, εκτός των άλλων, είναι ιδανικές και ως εξωτερικές σε ψηλά παράθυρα - μπαλκονόπορτες, όπου ως εσωτερική χρησιμοποιείται μια μονόχρωμη εντελώς απλή κουρτίνα, ρόμαν ή διακριτικό στόρυ.  

Μονόχρωμες σε έντονη απόχρωση 

Από λεπτό ή πιο χοντρό ύφασμα, ανάλογα με το αν πρόκειται για την βασική ή την εξωτερική κουρτίνα, είναι η καταλληλότερη επιλογή για να προσθέσετε χρώμα σε χώρους που επικρατούν γενικά διχρωμίες και γήινες - απαλές αποχρώσεις. 

Ο συνδυασμό της απόχρωσης της κουρτίνας με κάποια ακόμη μικρά υφασμάτινα στοιχεία πχ διακοσμητικά μαξιλάρια, ριχτάρια κλπ δημιουργεί ένα σίγουρα πετυχημένο διακοσμητικό αποτέλεσμα. 

Ριγέ σε διακριτικό σχέδιο 

Επίσης κομψός και διαχρονικός συνδυασμός για κάθε χώρο, που διαφοροποιείται από το μονόχρωμο αλλά χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερα έντονο αποτέλεσμα χρωματικά. 

Ο συνδυασμός λευκού - μπεζ ή και μιας απαλής απόχρωσης των χρωμάτων που κυριαρχούν στον χώρο σε κάθετε ρίγες είναι πολύ όμορφος αισθητικά, ταιριαστός με κάθε διακομητικό στυλ και ένας εύκολος τρόπος για να συνδυάσετε ισορροπημένα τα υφασμάτινα στοιχεία του δωματίου με τα έπιπλα - αντικείμενα του χώρου. 

Μονόχρωμες κουρτίνες με τρέσα στο πλαϊνό μέρος

Ένας πολύ απλός τρόπος για να προσδώσετε ένα μεγαλύτερο "ενδιαφέρον" ή και για να ανανεώσετε παλιές μονόχρωμες κουρτίνες, ανεξάρτητα από το χρώμα και το ύφασμά τους. 

Μεγάλα καταστήματα - eshops με παρόμοια είδη διαθέτουν πολύ μεγάλη ποικιλία σε τρέσες κατάλληλες για την συγκεκριμένη χρήση, ενώ μια τέτοιας μορφής τρέσα μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και από ένα μονόχρωμο ύφασμα σε έντονη αντίθεση με το χρώμα της κουρτίνας. 

Ασφαλώς στην ίδια κουρτίνα μπορούν και να συνδυαστούν περισσότερα του ενός στοιχεία όπως για παράδειγμα μια τρέσα σε συνδυασμό με φάσα ή βολάν στην πάνω ή κάτω πλευρά κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ