2023-10-19 16:07:27
Φωτογραφία για Τα τρία υλικά που έχεις στο σπίτι σου και διώχνουν τους κοριούς
Ναι, πρόκειται για τα ζωύφια που βλέπεις παντού μέσα στο σπίτι αυτόν τον καιρό και δεν ξέρεις πώς να τα διώξεις. Και μπορεί ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από τους κοριούς είναι να ζητήσεις τη βοήθεια από επαγγελματία, με τη χρήση χημικών μεθόδων, ωστόσο, πιστεύεται ότι ορισμένες φυσικές θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κοριών που μπορεί να εμφανιστούν στο σπίτι και να τους εξαφανίσουν.

Πώς να αποτρέψεις τους κοριούς με φυσικό τρόπο να μπουν στο σπίτι σου

1. Μαγειρική σόδα

Όταν μιλάμε για σπιτικές θεραπείες για κοριούς, η μαγειρική σόδα είναι μια από τις πιο ευέλικτες θεραπείες στο ντουλάπι μας και συχνά μια δημοφιλής επιλογή. Μπορεί όμως η μαγειρική σόδα να σκοτώσει τους κοριούς; Η μαγειρική σόδα απορροφά τα επιφανειακά υγρά στο κηρώδες στρώμα του κελύφους ενός κοριού και τα κάνει να αφυδατωθούν. Επιπλέον, οι μικροί κόκκοι μαγειρικής σόδας μπορούν να κοπούν σε ένα κέλυφος κοριών και να προκαλέσουν εσωτερική αιμορραγία.


Πώς να το κάνεις

Η μέθοδος γύρω από αυτή τη δημοφιλή θεραπεία κοριών DIY είναι να πασπαλίζεις με μαγειρική σόδα γύρω από τις περιοχές που συνήθως κατοικούν οι κοριοί, όπως το στρώμα και την περιοχή γύρω από το κρεβάτι σου Μετά από μερικές ημέρες, πρέπει να το σκουπίσεις με ηλεκτρική σκούπα και να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Μπορεί η μαγειρική σόδα να σκοτώσει τους κοριούς; Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η μαγειρική σόδα είναι μια επιτυχημένη σπιτική θεραπεία για κοριούς. Η μαγειρική σόδα στην πραγματικότητα διασπάται όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, επομένως η ιδέα ότι μπορεί να απορροφήσει τα παχύρρευστα υγρά που βρίσκονται στο κέλυφος ενός κοριού είναι αρκετά αμφισβητήσιμη.

2. Ταλκ

Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι η πούδρα μωρών είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κοριούς; Η βρεφική σκόνη ή οποιαδήποτε σκόνη που περιέχει τάλκη είναι τοξική για τα ζωύφια των περισσότερων ειδών. Πόσο αποτελεσματικό είναι όμως;

Πώς να το κάνεις

Υπάρχουν δύο μέθοδοι χρήσης ταλκ για να απαλλαγείς από κοριούς. Αυτοί είναι:

-Ρίξε βρεφική πούδρα γύρω από τα σημεία εστίασης για κοριούς, όπως γύρω από τα κουφώματα του κρεβατιού σου ή/και κάτω από τα έπιπλα του υπνοδωματίου σου.

-Δημιούργησε μια παγίδα βάζοντας λίγη βρεφική πούδρα σε ένα μπολ και τοποθετώντας τα κάτω από το κρεβάτι σου. Οι κοριοί θα μπορούν να μπουν στο μπολ αλλά η πούδρα μωρών θα τους κάνει πολύ γλιστερό για να βγουν έξω.

Μπορεί η βρεφική πούδρα να σκοτώσει τους κοριούς; Όπως και με το μπέικιν πάουντερ, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιδέα του ταλκ να απαλλαγεί από τους κοριούς προκαλώντας τους την αφυδάτωση. Αυτό συμβαίνει επειδή η σκόνη δεν είναι αρκετά αιχμηρή για να διεισδύσει στον εξωσκελετό ενός κοριού.

Ωστόσο, η χρήση ταλκ ως μέρος μιας παγίδας κοριών έχει κάποια επιτυχία, αλλά δεν εξαλείφει πλήρως ένα πρόβλημα κοριού.

3. Έλαιο λεβάντας

Το λάδι λεβάντας έχει πολλές χρήσεις στο σπίτι που ποτέ δεν φανταζόμασταν. Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι υποστηρίζει το θεραπευτικό σύστημα του ίδιου του σώματος. Μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας είναι καλές για χαλάρωση και ανακούφιση από το στρες. Από την άλλη πλευρά, το λάδι λεβάντας αποδεικνύεται ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυσικές θεραπείες για να σκοτώσει τους κοριούς στο σπίτι που αξίζει να δοκιμάσεις. Είναι επειδή το λάδι λεβάντας παράγει τοξική μυρωδιά που πραγματικά μισούν οι κοριοί.

Πώς να το κάνεις

Πρέπει να αναμείξεις 10-15 σταγόνες ελαίου λεβάντας με 50 ml νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψέκασέ το απευθείας στις περιοχές όπου φαίνεται η προσβολή από κοριούς.

Μπορεί το λάδι λεβάντας να σκοτώσει τους κοριούς; Αν και το λάδι λεβάντας θα μπορούσε να απωθήσει τους κοριούς από την περιοχή, δεν μπορεί να σημαίνει ότι το πρόβλημα με τον κοριού σας έχει ολοκληρωθεί.

Οι κοριοί μπορεί απλώς να αποφεύγουν την περιοχή όπου ψεκάζεις το λάδι λεβάντας. Στη συνέχεια, θα απομακρυνθούν και θα μετακινηθούν για να βρουν ένα άλλο σημείο στο σπίτι κατάλληλο για ζευγάρωμα και αναπαραγωγή.
πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ