2023-11-17 09:21:39
Φωτογραφία για 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο  «Θεσσαλία: Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη»

 



Στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί στο VALIS HOTEL, στον Βόλο, το 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με κεντρικό θέμα «Θεσσαλία: Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη», το φετινό συνέδριο θα είναι το πρώτο στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας με διά ζώσης συμμετοχή των φαρμακοποιών μετά την πανδημία του κορονοϊού και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό θα δώσουν το «παρών» διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς που θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στην υγεία, την πρόληψη, τη φροντίδα και την καθημερινότητα του φαρμακείου, εστιάζοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη από τα φαρμακεία, με γνώση, καινοτομία και αλληλεγγύη.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:





- «Ενημέρωση φαρμακοποιών για επαγγελματικά, νομικά και εκπαιδευτικά ζητήματα» με συντονιστή τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Φ.Σ. Μαγνησίας Κώστα Ματσιόλη και τη συμμετοχή των κυρίων Απόστολου Βαλτά, προέδρου Δ.Σ. του ΠΦΣ, Σεραφείμ Ζήκα, προέδρου Δ.Σ. του ΙΔΕΕΑΦ, Α΄ αντιπροέδρου Δ.Σ. του ΠΦΣ, και Ηλία Δημητρέλλου, νομικού συμβούλου του ΠΦΣ.

- Στρογγυλό τραπέζι «Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι στο πλευρό του έλληνα φαρμακοποιού για τις ανάγκες της κοινωνίας»

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής, Κώστας Κούβαρης, πρόεδρος Δ.Σ. του Φ.Σ. Πειραιά, Διονύσης Ευγενίδης, πρόεδρος Δ.Σ. του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Σοφιανόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας, και Αριστοτέλης Σκουντάκης, πρόεδρος Δ.Σ. του Φ.Σ. Ηρακλείου.

- Στρογγυλό τραπέζι «Η Θεσσαλία ξεπερνά τα προβλήματα και προχωρά μπροστά» με συντονιστή τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Φ.Σ. Μαγνησίας Κώστα Ματσιόλη και τη συμμετοχή του προέδρου Δ.Σ. του Φ.Σ. Καρδίτσας Δημήτρη Γαγάτση, του προέδρου Δ.Σ. του Φ.Σ. Λάρισας Αθανάσιου Κουτσούκη και του προέδρου Δ.Σ. του Φ.Σ. Τρικάλων Ιωάννη Χαρίση.

- Επιστημονικές και ενημερωτικές ομιλίες με θέματα όπως:

«Η επιστημονική γνώση και η εφαρμογή της στο φαρμακείο ως πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Νέες προκλήσεις και προοπτικές»

«Από  το εμβόλιο  πολιομυελίτιδας, φυματίωσης  έως  τα πρόσφατα  κορονοϊού και  γρίπης. Η επικοινωνία  των φορέων υγείας με τον πολίτη»

«1 στους 5 ενήλικες βιώνει καθημερινά πόνο. Πόσο ενημερωμένος είναι ο φαρμακοποιός στα νέα δεδομένα των Aναλγητικών;»



«Κοινωνική φαρμακευτική: η συναισθηματική καταιγίδα στο φαρμακείο»

«Η αυτοφροντίδα μετά την Πανδημία»

«Φάρμακα Φυτικής Προέλευσης στη Διαχείριση Κοινών Λοιμώξεων στο φαρμακείο»

«Κάνναβις: ένα διαχρονικό φυτό»

«Στοιχεία κλειδιά για αξιόπιστες λύσεις με φυτικά σκευάσματα από τον πάγκο του φαρμακείου»

«Η εξέλιξη της αγοράς των Συμπληρωμάτων Διατροφής στη μετά COVID εποχή και ο ρόλος του φαρμακοποιού»

«Πολλαπλά οφέλη των Συμπληρωμάτων Διατροφής στην υγεία, που οδηγούν την ανάπτυξη του φαρμακείου»

«Το φαρμακείο στη Γερμανία σήμερα και αύριο»

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη τους και στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ώστε να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους σε ένα Συνέδριο που έχει βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις του κλάδου και έχει κατακτήσει διαχρονική πορεία, με διαδοχική διοργάνωση σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.



Μεγάλοι χορηγοί ΒΙΑΝΕΞ - ΒΙΑΝ

Χορηγοί Επικοινωνίας: MYVOLOS.NET, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ALL ABOUT HEALTH, DAILYPHARMANEWS, HEALTHMAG, HEALTHUPDATE, IATRONET, LIFEVALLEY, ONMED, FARMAKOPOIOI, PHARMATEAM, PHARMACORNER

Οργάνωση: NOUFIO Communication Services

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ