2023-12-05 23:03:20
Φωτογραφία για Φωτογραφίες από την επανακομιδή του άφθαρτου Λειψάνου του Αγίου Σάββα στους Αγίους Τόπους, το 1965
Φωτογραφίες από την επανακομιδή του άφθαρτου Λειψάνου του Αγίου Σάββα στους Αγίους Τόπους το 1965 επί Πατριάρχου Ιεροσολύμων Βενεδίκτου και Πάπα Ρώμης Παύλου ΣΤ΄. 

Το ιερό λείψανο το είχαν κλέψει οι σταυροφόροι της Α' σταυροφορίας (1096 - 1099) μαζί με πολλά άλλα ιερά λείψανα και το μετέφεραν στη Βενετία όπου και το έθεσαν στον ναό του αγίου Αντωνίνου. 

Εννέα αιώνες περίπου αργότερα έμελλε να επανέλθει και πάλι ο μεγάλος ασκητής της Ορθοδοξίας στο μοναστήρι που ο ίδιος έκτισε στη Γη της Παλαιστίνης. 

Κατά την επιστροφή το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα όπου το ιερό Λείψανο έτυχε πάνδημης υποδοχής από Κλήρο και Λαό με επικεφαλής τον Βασιλέα Κωνσταντίνο και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. 

Το Ιερό Λείψανο παρέλαβαν από την Βενετία ο τότε Μητροπολίτης Ιορδάνου και μετά Καισαρείας Βασίλειος, οι Ηγούμενοι Θεοδόσιος και Σεραφείμ και ο τότε Διάκονος Κυριακός νυν Μητροπολίτης Ναζαρέτ. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες Λατίνων Κληρικών ο Άγιος εμφανίστηκε κατ όναρ στον Πάππα και ζήτησε την άμεση επιστροφή του στους Αγίους Τόπους.

Πηγή: FB Τιμόθεος Ηλιάκης
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ