2024-01-26 23:29:54
Φωτογραφία για Ισπανικές εταιρείες εργάζονται σε ένα σύστημα πρόωσης υδρογόνου για υψηλή ταχύτητα
Δώδεκα ισπανικές εταιρείες , συμπεριλαμβανομένης της Talgo από την Alava, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα σύστημα πρόωσης βασισμένο σε κυψέλες ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου , με στόχο να το εγκαταστήσουν για πρώτη φορά στον κόσμο σε τρένο υψηλής ταχύτητας .

hydrogen-central.com

Ομαδοποιημένες στο έργο « Hympulso» , οι οντότητες θα σχεδιάσουν ένα σύνολο τεχνολογιών που θα εφαρμοστούν στο τρένο Talgo 250, οι οποίες επιδιώκουν να ηλεκτροδοτήσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο με ενέργεια που παράγεται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές , ακόμη και σε εκείνες τις γραμμές που δεν έχουν αλυσίδες.

Το έργο διευθύνεται από τον Talgo, και μέρος του είναι οι Golendus , Ingeteam , Optimus3D , Repsol και Sener . Το Universidad Pontificia Comillas και η Tecnalia συνεργάζονται, ενώ ο Adif θα είναι παρατηρητής.

 Τι γίνεται με το ότι διοργανώνουμε από κοινού ένα διαδικτυακό σεμινάριο ; Ας εκπαιδεύσουμε, ας αιχμαλωτίσουμε και ας μετατρέψουμε την οικονομία του υδρογόνου!


Το Hydrogen Central είναι το παγκόσμιο δημοφιλές διαδικτυακό περιοδικό για την οικονομία του υδρογόνου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διοργανώσετε εντυπωσιακά διαδικτυακά σεμινάρια που γίνονται παγκόσμια αναφορά στο θέμα σας και αποτελούν αειθαλή πηγή δυνητικών πελατών.

Η αλυσίδα αξίας του υδρογόνου

Το «Hympulso» θα έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα, καθώς θα ενεργοποιεί ολόκληρη την αλυσίδα αξίας ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου, από τη γενιά στην κατανάλωση, στο σιδηροδρομικό σύστημα. Θα μας επιτρέψει επίσης να αναλύσουμε τον αντίκτυπο που θα έχει η ενεργειακή μετάβαση στα διάφορα περιουσιακά στοιχεία της σιδηροδρομικής υποδομής που διαχειρίζεται η Adif.

Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, θα αποκτηθούν από κοινού εγκαταστάσεις τροφοδοσίας υδρογόνου προσαρμοσμένες στο σιδηρόδρομο και ένα πρωτοποριακό πρωτότυπο υβριδικού διτροπικού τρένου για επιβάτες, με αλλαγή περιτύπου, το οποίο θα μπορεί να κυκλοφορεί εναλλακτικά σε συμβατικά και δίκτυα υψηλής ταχύτητας. Θα χρησιμοποιεί τροφοδοσία αλυσίδων όταν είναι διαθέσιμη και υδρογόνο και μπαταρίες σε αυτούς τους διαδρόμους χωρίς ηλεκτροδότηση .

Η Talgo θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη δοκιμή της διπλής υβριδικής έλξης μπαταριών υδρογόνου σε έναν κλάδο του Talgo 250 Train, που προορίζεται για λειτουργίες μεγάλων αποστάσεων σε μικτά τμήματα.

Αυτά τα τρένα έχουν δύο τεχνικά ακραία αυτοκίνητα το καθένα, που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί τις κεφαλές των τρακτέρ, οι οποίες επί του παρόντος χρησιμοποιούν ντίζελ στα τμήματα χωρίς αλυσοπρίονο.

Με το έργο «Hympulso», θα προγραμματιστεί η αντικατάσταση μιας μονάδας Talgo 250 σε τεχνικό αυτοκίνητο για μια άλλη εξοπλισμένη με κυψέλες καυσίμου και μπαταρίες, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις ατμομηχανές από 100% ανανεώσιμο υδρογόνο.

Η Ingeteam, από την πλευρά της, θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα δοκιμάσει αναστρέψιμους μετατροπείς υψηλής ισχύος, ικανούς να φορτίζουν τις μπαταρίες από το αλυσοειδές. Η Repsol και η Golendus θα είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη δύο εγκαταστάσεων ανεφοδιασμού με υδρογόνο και η Sener θα πραγματοποιήσει μια παγκόσμια ανάλυση κινδύνου και μια προσομοίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών.

Τέλος, το Alava SME Optimus3D θα εργαστεί σε νέα υλικά και διαδικασίες που θα χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές υδρογόνου, πιο αποτελεσματικά και ανθεκτικά με βάση την κατασκευή προσθέτων.

Όσον αφορά τις εταιρείες παρατήρησης, η Adif θα αναπτύξει τις απαιτήσεις ασφαλείας που σχετίζονται με την υποδομή και τις διεπαφές με το όχημα και την εγκατάσταση ανεφοδιασμού, καθώς και τις τυποποιημένες εγκαταστάσεις επαναφόρτισης και θα συνεργαστεί με τις περιπτώσεις χρήσης στην πλατφόρμα τροφοδοσίας υδρογόνου.

Η «Hympulso», η οποία έλαβε επιδότηση 6,5 εκατομμυρίων, αποτελεί μέρος της πρόσκλησης για «Αλυσίδα αξίας: σχεδιασμός, επίδειξη και επικύρωση της κινητικότητας που τροφοδοτείται από υδρογόνο», η οποία αποτελεί μέρος του Perte για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το ανανεώσιμο υδρογόνο και την αποθήκευση.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ