2024-02-26 16:43:54
Φωτογραφία για Λάρισα: Συνάντηση Νασιακόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ
Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη είχε στα γραφεία το Οργανισμού ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. 

onlarissa.gr

Κατά τι διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε αρχικά το θέμα της κατασκευής από τον ΟΣΕ νέας γέφυρας στη περιοχή των αποθηκών της ΕΑΣ στη Χάλκη. Το πλάτος της παρούσας γέφυρας είναι μικρό και αναντίστοιχο με το εύρος της κοίτης του χειμάρρου Γκοσμπασανιώτη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο Δήμαρχος ζήτησε να αντικατασταθεί η γέφυρα πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες που αφορούν στην ηλεκτροδότηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα Βόλου και παράλληλα να κατασκευαστεί και νέα παράπλευρη γέφυρα που θα αντικαταστήσει την πεπαλαιωμένη υπάρχουσα, για την εξυπηρέτηση της κίνησης κυρίως των αγροτικών μηχανημάτων.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της τοποθέτησης ηλεκτρικών μπαρών στις διαβάσεις της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα Βόλου έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων.


Ο Θανάσης Νασιακόπουλος ζήτησε επίσης από τον διευθύνοντα σύμβουλο την ασφαλτόστρωση του παράπλευρου, με τη σιδηροδρομική γραμμή, δρόμου. Αυτό το έργο θα εξυπηρετήσει αφενός την κίνηση των οχημάτων του ΟΣΕ αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Να σημειωθεί ότι έκταση 20 μέτρων εκατέρωθεν της γραμμής έχει απαλλοτριωθεί και είναι κυριότητας του ΟΣΕ.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα της ανακαίνισης – αναβάθμισης, ώστε να καταστούν λειτουργικά, τα κτίρια που βρίσκονται παράπλευρα της σιδηροδρομικής γραμμής στα όρια των κοινοτήτων του Δήμου και λειτουργούν ως σημεία στάθμευσης των αμαξοστοιχιών.

Ο Δήμαρχος στο πέρας της συνάντησης τόνισε ότι υπάρχει διάθεση του Δήμου Κιλελέρ για διαρκή συνεργασία με τον ΟΣΕ έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν τα έργα προς ωφέλεια των κατοίκων του Δήμου.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ