2024-02-28 11:49:35
Φωτογραφία για Tραγωδία στα Τέμπη: Νέα βίντεο και ηχητικά από το μοιραίο δρομολόγιο
Ένα χρόνο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών έρχονται στο φως νέα βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα. 

Οι 57 νεκροί και οι οικογένειές τους ζητούν απαντήσεις για όσα συνέβησαν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη και απόδοση ευθυνών όπου πρέπει.

Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις. Όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση θα ξεκινήσει και η δίκη η οποία θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένες για τον σκοπό αίθουσες, στα ΤΕΙ Λάρισας.

Οι μαρτυρίες των επιζώντων από την τραγωδία των Τεμπών συγκλονίζουν και είναι καταγεγραμμένες στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί. 

Τα βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα σήμερα η Καθημερινή μπορεί κανείς να δει την αμαξοστοιχία Intercity 62 πριν και μετά τη σύγκρουση, αλλά και την έκρηξη που ακολούθησε. Ακούγεται μάλιστα η εντολή: «62 κλείστε πόρτες, είμαστε έτοιμοι». Λίγο μετά έγινε η φονική σύγκρουση. 


Από έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία προκύπτει ότι στο σημείο ανιχνεύτηκε η χημική ουσία ξυλόλιο, ένας εύφλεκτος χημικός διαλύτης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή χρωμάτων, αλλά και τη νόθευση καυσίμων. Η συγκεκριμένη χημική ουσία ανιχνεύτηκε, παρά το γεγονός ότι τα συντρίμμια είχαν απομακρυνθεί από το σημείο της σύγκρουσης και ο χώρος είχε καλυφθεί με χαλίκι. Ειδικά για το «μπάζωμα» του χώρου οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να αναζητηθούν ευθύνες για την πράξη αυτή. 

Δείτε βίντεο και ακούστε ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Επίσης, τον Αύγουστο σε υπόμνημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ορισμένοι συγγενείς θυμάτων έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα ζητώντας απαντήσεις. «Γιατί αποκλείετε εκ προοιμίου τη μεταφορά παράνομου φορτίου από την εμπορική αμαξοστοιχία;», είναι το ένα απ’ αυτά. 

Πηγή: tvnea.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ