2012-08-05 19:16:04
Φωτογραφία για ΓΙΑ F1 Η ΜΕΤΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΣΟΤΣΙ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ
Πλάνο για την μεταολυμπιακή αξιοποίηση του...απέραντου ολυμπιακού πάρκου του Λονδίνου για την Φόρμουλα-1 βρίσκεται στα "χέρια" της βρετανικής κυβέρνησης!

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr" την αποκάλυψε ο "ισχυρός άνδρας" των αγώνων ταχύτητας Μπέρνι Έκκλεστον, ο οποίος ωστόσο φέρεται να μην την υποστηρίζει!!!

Το φιλόδοξο πλάνο βρίσκεται υπό μελέτη από την δημόσια εταιρεία που έχει αναλάβει την αξιοποίηση της ολυμπιακής "κληρονομιάς" στο Λονδίνο, και της οποίας το μεγαλύτερο πρότζεκτ είναι η "τύχη" του ολυμπιακού σταδίου, αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων.

Την πρόταση κατέθεσε βρετανική εταιρεία με εξειδίκευση στις μεταφορές, που εδρεύει στο Ουένιστεντ του Ανατολικού Λονδίνου, η οποία ήδη παρουσίασε την αναλυτική προσέγγιση στον Έκκλεστον, προκειμένου να λάβει κάποιες συμβουλές, ώστε να την αποστείλει απόλυτα τεκμηριωμένη στο βρετανικό δημόσιο.


Η εταιρεία προσπάθησε αρχικά να προσεταιρισθεί τον Έκκλεστον, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ευθέως ότι δεν τον ενθουσιάζει ιδαίτερα μια τέτοια προοπτική και θα προτιμούσε "το γκραν πρι του Λονδίνου να διοργανωθεί γύρω από το κέντρο της πόλης και τα ιστορικά της σημεία".

Ο Έκκλεστον επισκέφθηκε σήμερα το βασικό κέντρο τύπου των ΟΑ και ανέφερε ακόμα: " Θα ήθελα να έχω μια κούρσα σχεδιασμένη στο κεντρικό Λονδίνο...αυτό είναι το σχέδιο που θα προσπαθήσω πολύ να υλοποιήσω". Ο GM της F1 έχει ξεκινήσει την καμπάνια αυτή προ πολλών ετών, όταν ακόμα δήμαρχος του Λονδίνου ήταν ο Κεν Λίβινγκστον, ο οποίος κέρδισε την διοργάνωση των ΟΑ στην πόλη, το 2005.

Αντίθετα, ο Έκκλεστον αποκάλυψε ότι η F1 μεταφέρεται και στη Ρωσία, και από το 2014 ή το 2015 θα διεξάγεται στο ολυμπιακό πάρκο του Σότσι!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το βρετανικό δημόσιο δεν υποστηρίζει την μετατροπή του ολυμπιακού πάρκου σε πίστα αγώνων αυτοκινήτου, δεδομένου ότι επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότι τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει εξαιρετικά μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία της περιοχής και στην περιβαλλοντική της ισορροπία, που θα επηρεάσουν αρνητικά, τόσο το κεντρικό στάδιο, το οποίο θέλει να μετακομίσει η γειτονική ποδοσφαιρική ομάδα της Γουέστ Χαμ, όσο και το περιφερειακό του πάρκο.

Ο Έκκλεστον πάντως συνεχίζει τις επαφές με την εταιρεία Intelligent Transport Services Ltd, προκειμένου το Λονδίνο να ενταχθεί με ένα εναλλακτικό πλάνο στις πόλεις που διοργανώνουν αγώνες της F1.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ