2012-08-06 15:23:03
Φωτογραφία για Κύμα καύσωνα πλήττει τα Βαλκάνια
Στη Ρουμανία, οι αρχές έθεσαν το Βουκουρέστι και 23 επαρχίες της χώρας σε «πορτοκαλί συναγερμό» λόγω ακραίων συνθηκών καύσωνα, με το θερμόμετρο στα πεδινά να αγγίζει... τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σε «πορτοκαλί συναγερμό» έχουν κηρυχθεί και 17 περιφέρειες της Βουλγαρίας. Οι αρχές προειδοποιούν για υψηλό κίνδυνο ατυχημάτων και καταστροφών λόγω καύσωνα, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Κύμα καύσωνα πλήττει το νότιο τμήμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με τους ειδικούς να προβλέπουν πτώση των θερμοκρασιών από την Τετάρτη.

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στο Μαυροβούνιο, όπου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αύριο Τρίτη θα είναι η θερμότερη μέρα του καλοκαιριού με το θερμόμετρο να φθάνει στην πρωτεύουσα, Ποντγκόριτσα τους 42 βαθμούς Κελσίου. Στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα και σε ορισμένα μέρη η θερμοκρασία θα φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ για την εποχή.

Στο κόκκινο το θερμόμετρο στη γειτονική Κροατία όπου το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές θα φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο είναι, τέλος, το σκηνικό του καιρού και στη Σερβία, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ