2012-08-09 08:05:59
Φωτογραφία για Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία - Από ένα τσιγάρο ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης
Ο εφιάλτης δεν λέει να τελειώσει για τους κατοίκους της Αρκαδίας. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις ανάγκασαν νωρίτερα τις αρχές να κλείσουν την εθνική Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και στα δυο ρεύματα από το 178ο χλμ έως το 198ο χιλιόμετρο και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τριπόλεως - Καλαμάτας. Ωστόσο η Ε.Ο άνοιξε λίγο μετά τις 21:00.

Μάλιστα όπως λένε οι πυροσβέστες η νύχτα θα είναι εφιαλτική καθώς το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο και η φωτιά είναι εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνελήφθη ένας 45χρονος οδηγός ταξί για εμπρησμό από αμέλεια. Ο 45χρονος που άυριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα φαίνεται να πέταξε το τσιγάρο του και η φωτιά δεν άργησε να ξεσπάσει...

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι πυροσβέστες η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα, ανακόπτεται όταν συναντά τα περσινά καμμένα αλλά φουντώνει όταν βρίσκει δάσος! Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι ισχυρές και συνεχώς ενισχύονται! Είναι και ένας από τους λόγους που έκλεισε και η εθνική.


Το σοβαρότερο μέτωπο είναι αυτό που κατευθύνεται προς Σκορτινού, και την ιερά Μονή Μπούρας και βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια με την Λακωνία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μιλώντας στο ΑΜΠΕ σημείωσε ότι υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος φωτιάς που κινείται ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην φωτιά της Αρκαδίας υπάρχει μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης από δυνάμεις που έχουν φτάσει ακόμα και από την Θεσσαλία, ενώ στο έργο τους συνδράμουν δυνάμεις του στρατού με έμψυχο υλικό και μηχανήματα καθώς και ερπιστιοφόρα μηχανήματα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και πολιτών.

Η φωτιά απειλεί αρκετά χωριά της περιοχής ενώ έχουν εκκενωθεί και περιοχές.

Στην Κορινθία, στον Σολωμό η φωτιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα όχι όμως κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Επι τόπου 37 πυροσβέστες, 19 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Κω που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι. Στην περιοχή Καρδάμαινα είχαν εκκενωθεί 4 ξενοδοχεία κοντά στα οποία εκδηλώθηκε η φωτιά. Η εκκένωση των ξενοδοχείων έγινε λόγω των καπνών και αρκετοί τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Λίγο μετα τις 19:15 η φωτια τέθηκε υπό έλεγχο και οι τουρίστες επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους.

Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζονται με την συνδρομή και δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Φωτιά ξέσπασε στις 19:35 σε δασική έκταση στη περιοχή Κατελειός στη Κεφαλλονιά. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 6 PZL

Μιλώντας στο Newsit, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοικησης Πελοποννήσου, Ιωάννης Κονδύλης, είπε ότι η κατάσταση είναι δραματική και στις 2 φωτιές. Ειδικά στον Σολωμό Κορινθίας οι δυνατοί άνεμοι επιδεινώνουν την κατάσταση. Αυτό που καίγεται, όπως είπε, είναι πευκοδάσος και είναι πολύ δύσκολη η κατάσβεση αφού τα κουκουνάρια λειτουργούν ως μολότωφ και εξαπλώνεται η φωτιά.
newsit.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ