2012-08-14 00:06:03
Φωτογραφία για Αυστραλία: Ίσως ξεκινήσουν τις απελάσεις προσφύγων
Μια έκθεση, που ετοιμάστηκε με εντολή του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, συνιστά να στείλουν όσους αιτούνται άσυλο και έχουν... φτάσει με βάρκες στη χώρα, σε τρίτες χώρες μέχρι να διευκρινιστούν οι υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών, που συνέταξαν τη έκθεση, το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας πρέπει να θεσπίσει ένα νέο νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει την απέλαση των προσφύγων σε απομονωμένα σημεία προσωρινής κράτησης στη Μαλαισία, τη Γουινέα και το Ναούρου, δεδομένου ότι μόνο η εξέταση των αιτήσεων για παροχή ασύλου στη χώρα, ενθαρρύνει αυτούς τους ανθρώπους να ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι πάνω σε βάρκες.

Περίπου χίλιοι πρόσφυγες και μέλη των πληρωμάτων πνίγηκαν στη θάλασσα από το 2001, προσπαθώντας να φτάσουν στην Αυστραλία με βάρκες.

Την Πέμπτη οι Αυστραλοί διασώστες κατάφεραν να αποτρέψουν το θάνατο 200 ανθρώπων, το σκάφος των οποίων καταστράφηκε κοντά στο νησί των Χριστουγέννων, στον Ινδικό ωκεανό.

Μεταξύ των λοιπών συστάσεων της επιτροπής είναι και η απαγόρευση της εισόδου των οικογενειών των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν ανεξάρτητα στην Αυστραλία μέσω θαλάσσης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ