2012-08-23 14:34:59
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ... «ΕΡΤ- CHAMPIONS LEAGUE»
Xθες η κρατική τηλεόραση έδειξε τον αγώνα Μάλαγα-ΠΑΟ, αλλά η υπόθεση Champions League έχει πολύ δρόμο ακόμη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το "sday.gr".

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

H ΕΡΤ έχει συμφωνήσει με την TEAM ως το τέλος του έτους να καταβάλει περίπου 5,4 εκατ. ευρώ, χωρίς να αλλάξει η μεταξύ τους σύμβαση. Οπως και στην κεντρική σκηνή το αίτημα είναι η επιμήκυνση των δόσεων... Αρα ο δρόμος είναι ανηφορικός.

Το ιστορικό έχει ενδιαφέρον. Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ, με επικεφαλής τον Λάμπη Ταγματάρχη, και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της προηγούμενης κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ), στην κλειστή διαδικασία της TEAM, κέρδισε τη μάχη, καταθέτοντας μια πρόταση κατά 20% φθηνότερη. Συμφώνησε να πληρώσει 10.800.000 ευρώ για την τριετία 2012-15 έναντι 13.500.000 ευρώ την περίοδο 2009-12.

Ακολούθησαν οι καταγγελίες των τηλεοπτικών σταθμών και του τότε βουλευτή της Ν.Δ
. και σημερινού υφυπουργού Επικρατείας, Σιμου Κεδίκογλου. Οι προτάσεις των ιδιωτικών σταθμών ήταν κατά πολύ μικρότερες και ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση. Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου πρότεινε να μπει η υπόθεση στο αρχείο, όμως ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των Λάμπη Ταγματάρχη (πρώην διευθύνων σύμβουλος ΕΡΤ), Στέλιου Στεφάνου (πρώην προεδρεύων ΕΡΤ) και Δημήτρη Χατζηγεωργίου (διευθυντής αθλητικού τομέα ΕΡΤ).

Η σύμβαση με την TEAM δεν ενεργοποιήθηκε, αν και μετά την άσκηση της δίωξης, το Δ.Σ. της ΕΡΤ εξουσιοδότησε ομόφωνα τον Λάμπη Ταγματάρχη να υπογράψει για την προκαταβολή των 2 εκατ. ευρώ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος δεν το έπραξε. Η απόφαση για τη μετάδοση του αγώνα Μάλαγα –ΠΑΟ ελήφθη δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή του, αφού η νέα κυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.) όρισε με καθυστέρηση τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Ποια είναι τα όρια;

Πρέπει ή όχι να εμπλέκεται στην απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων η ΕΡΤ; Μπορεί να χρησιμοποιεί το ανταποδοτικό τέλος για να ανταγωνίζεται τους ιδιώτες; Και αντίστροφα, στην εποχή της κατάρρευσης, μήπως πρέπει η ΕΡΤ να είναι ο τηλεοπτικός βραχίονας που θα εξασφαλίζει την ελεύθερη μετάδοση του Champions League; Τις απαντήσεις δεν έδωσαν ως τώρα οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες δεν όρισαν ποτέ το θεσμικό πεδίο λειτουργίας της ΕΡΤ, αφήνοντας τις διοικήσεις να βγάζουν τα «κάστανα από τη φωτιά» σε ένα μπρα ντε φερ με την ιδιωτική τηλεόραση. Η ΕΡΤ άλλοτε απείχε από τα αθλητικά δικαιώματα και άλλοτε έδειχνε ποδόσφαιρο κατά βούληση από ελληνικό πρωτάθλημα και Champions League έως και σκωτσέζικο!

Short Stories

Τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ιταλίας, το Campionato di Serie A εξασφάλισε αποκλειστικά για τους συνδρομητές του έως τη σεζόν 2014-2015, ο OTE TV. Είκοσι σύλλογοι, δέκα αναμετρήσεις κάθε αγωνιστική, 420 ματς τον χρόνο, περισσότεροι από 1.260 αγώνες συνολικά για τα επόμενα 3 χρόνια και φυσικά όλα τα μεγάλα ντέρμπι, με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, θα φιλοξενούνται αποκλειστικά, ζωντανά και σε υψηλή ευκρίνεια, στα αθλητικά κανάλια του OTE TV.

Η μάχη για τη διεκδίκηση των συνδρομητών συνεχίζεται. Η Forthnet προσφέρει με 99 ευρώ έως και 6μηνη συνδρομή και τον εξοπλισμό Νova. Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν ένα κουπόνι ίσης αξίας -99 ευρώ- για τις υπηρεσίες της Forthnet.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ 3Χ3 που ξεκινάει σήμερα στο Ζάππειο, θα καλύψει η ΕΡΤ με μεταδόσεις από την ΕΤ1, την ERT HD και διαδικτυακά, μέσα από την υπηρεσία WebTV στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/webtv.

Την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υφαρπαγή του 25% του ειδικού τέλους της ΕΡΤ και τη μεταφορά του αντίστοιχου ποσού, μέσω της ΔΕΗ στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ