2012-08-28 20:08:04
Φωτογραφία για Συμμετοχή Μ. Χρυσοβελώνη σε επιτροπές της βουλής
Από το Γραφείο Τύπου

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι εργασίες των Επιτροπών της Βουλής. Η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη συμμετέχει σε 2 Επιτροπές με αρμοδιότητες για θέματα:

Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ειδικά στην 1η Επιτροπή συζητήθηκαν σε 3 συνεδριάσεις 2 νομοσχέδια σχετικά με τον τρόπο φύλαξης των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών και τις νέες λειτουργίες των Ειρηνοδικείων. Για το τελευταίο νομοσχέδιο, του οποίου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία, η Μ. Χρυσοβελώνη ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό Δικαιοσύνης να μην επιμείνει στην τυπική μεταφορά αρμοδιοτήτων από δικαστήριο σε δικαστήριο γιατί για να είναι ουσιαστική μια τέτοια αλλαγή, προϋποθέτει την προηγούμενη ποιοτική αναβάθμιση των δικαστηρίων. Αυτή με την σειρά της περιλαμβάνει και την αναγκαία μηχανοργάνωσή τους και την διαρκή επιμόρφωση όλων των εμπλεκομένων.


Ακολουθεί μέρος της σχετικής παρέμβασης της Μαρίνας Χρυσοβελώνη:

«Η δική μας πρόταση, και νομίζω ότι εδώ θα συμφωνήσει κάθε καλόπιστος

συζητητής, είναι να ολοκληρωθεί το στήσιμο, η στελέχωση των νέων

ειρηνοδικείων και η κατάρτιση του προσωπικού τους και μετά να μεταφερθεί η

πρόσθετη δικαστική ύλη. Γιατί δεν έχει νόημα να μεταθέτουμε το πρόβλημα από τα μονομελή πρωτοδικεία στα ειρηνοδικεία. Σημασία έχει να το λύσουμε

οριστικά».

Εστιάζοντας στο χρονοδιάγραμμα της «εντός 6 μηνών έναρξης λειτουργίας των νέων Ειρηνοδικείων» που προτείνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έθεσε και το γενικότερο πρόβλημα του χρόνου έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων, καθώς σ’ αυτόν τον τομέα σημειώνονται τεράστιες καθυστερήσεις που στην πράξη ισοδυναμούν με αρνησιδικία για τους πολίτες. Ο αρμόδιος υφυπουργός δεσμεύτηκε πως τα θέματα αυτά θα εξεταστούν, χωρίς να

δώσει λεπτομέρειες όπως του ζητήθηκε από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμμετοχή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

και Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

θα είναι έντονη και θα καλύπτει όλα τα θέματα αρμοδιότητας τους.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τον τομέα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του οποίου είμαι επικεφαλής, μιλώντας όχι μόνο ως Βουλευτής Μαγνησίας αλλά και ως δικηγόρος, θα δώσω προτεραιότητα στην ανάδειξη προβλημάτων κακοδιοίκησης τα οποία από μόνα τους γεννούν συχνά την άνιση - άρα και άδικη - μεταχείριση πολλών συμπολιτών μας από το Δημόσιο. Πιστοί στην φιλοσοφία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για δημιουργική αντιπολίτευση θα προτείνουμε λύσεις και διεξόδους από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Διοίκηση. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι στο πλευρό του αδικούμενου από το Κράτος πολίτη και θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ