2012-08-30 10:50:07
Φωτογραφία για Δεν θα μπει χαράτσι ακινησίας στα οχήματα λέει η κυβέρνηση
Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που έφεραν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τέλους ακινησίας στα αυτοκίνητα που έχουν καταθέσει πινακίδες και βρίσκονται σε ακινησία. «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι τα δημοσιεύματα περί επιβολής τέλους ακινησίας στα ΙΧ οχήματα που έχουν καταθέσει πινακίδες και βρίσκονται σε ακινησία, είναι εντελώς ανυπόστατα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν εξάλλου πως ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα.

Νωρίτερα, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σε ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ζητούσε να τοποθετηθούν επί του θέματος ξεκαθαρίζοντας τι σκοπεύουν να πράξουν ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος της επιβολής του απαράδεκτου ειδικού τέλους.

Η κυβέρνηση, επισήμανε στην ερώτησή του ο κ. Μιχελάκης, «οφείλει να αποτρέψει μια οφθαλμοφανή κοινωνική αδικία, αφού το σχεδιαζόμενο 'τέλος ακινησίας οχημάτων' θα λειτουργήσει ως ένα ακόμα 'χαράτσι', επιβαρύνοντας αποκλειστικά και μόνο τα ασθενέστερα ελληνικά νοικοκυριά».

Μάλιστα συστήνει στο υπουργείο Οικονομικών «να αναζητήσει κάποιον άλλο τρόπο κάλυψης της ανωτέρω υστέρησης δημοσίων εσόδων, γιατί είναι προφανέστατο αλλά και αυτονόητο, ότι όταν ένας πολίτης φθάνει στο σημείο να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, αυτό αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη ότι βρίσκεται σε πλήρη και αντικειμενική οικονομική αδυναμία».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ