2012-09-07 20:30:07
Φωτογραφία για ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ : ΦΟΒΕΡΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο πλέι μέικερ του Απόλλωνα Πάτρας, Νίκος Αργυρόπουλος, μίλησε στο "gazzetta.gr" για τα δύο φιλικά της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό και σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ των ερυθρόλευκων.

Ο Αργυρόπουλος παρακολούθησε το φιλικό της Πέμπτης από την άκρη του πάγκου καθώς ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος μετά από ένα τραυματισμό που αντιμετώπισε. Λίγες ώρες μετά, ο 34χρονος πλέι μέικερ πάτησε παρκέ για 10 λεπτά στο δεύτερο φιλικό μεταξύ του Απόλλωνα και των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης και έτσι απέκτησε... σφαιρική εικόνα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και ήταν σε θέση να αναλύσει τον Ολυμπιακό της σεζόν 2012-2013.

Σίγουρα είναι πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα μιας και αυτά ήταν τα πρώτα δύο φιλικά και για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τη δική σας ομάδα. Οι πρώτες αγωνιστικές εικόνες, όμως, της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, πως σου φάνηκαν;

«Ο Ολυμπιακός είναι ολόιδιος με πέρσι. Οι περισσότεροι παίκτες παρέμειναν στην ομάδα και έτσι υπάρχει φοβερή χημεία και ομοιογένεια. Οι παίκτες γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Υπάρχουν αυτοματισμοί και πολλά κοινά στοιχεία με την περσινή ομάδα».


Υπάρχει κάποιο στοιχείο που σου έκανε εντύπωση;

«H άμυνα που παίζει ο Ολυμπιακός. Όσοι μπαίνουν στο παρκέ δίνουν το 110% των δυνάμεων τους στην άμυνα. Παίζουν άμυνα με φοβερή ενέργεια και σου επιτρέπουν ούτε μισό ελεύθερο σουτ. Σε κάθε σουτ υπάρχει ένα χέρι μπροστά στον παίκτη που σουτάρει. Επιθετικά η ομάδα έχει πάνω-κάτω την ίδια τακτική με πέρσι, αλλά μπορώ να πω ότι παίζει ακόμη πιο επιθετικά στην άμυνα. Υπάρχουν αλληλοβοήθειες παντού και σε κάθε φάση παλεύουν για τη μπάλα, για κάθε ριμπάουντ και η άμυνα τους θεωρώ πως θα είναι το βασικό τους όπλο τη νέα σεζόν. Αυτό ήταν άλλωστε που τους ζητούσε και ο κ. Μπαρτζώκας σε όλη τη διάρκεια και των δύο παιχνιδιών. Άμυνα, άμυνα και άμυνα»

Μιας και αναφέρθηκες στον Γιώργο Μπαρτζώκα, τι στοιχεία είδες από τη δική του φιλοσοφία να έχουν μπει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού;

«Πρώτα από όλα φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στους νεαρούς παίκτες της ομάδας του, γεγονός που το μαρτυρά και ο χρόνος συμμετοχής τους. Τους δίνει αρκετό χρόνο στο παρκέ και αυτό που ζητάει από όλους είναι καλή άμυνα και όποτε υπάρχει ευκαιρία, θέλει οι παίκτες του να τρέχουν στον αιφνιδιασμό. Εκτιμώ πως το "πέντε εναντίον πέντε" είναι αυτό που θέλει λιγότερο από τους παίκτες του. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο, είναι γνώστης του αθλήματος και νομίζω πως θα βάλει στοιχεία της φιλοσοφίας στην ομάδα του και θα αφήσει το στίγμα του».

Τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού πως τους είδες; Περπέρογλου και Μαυροειδής έχουν δέσει με τους υπόλοιπους;

«Φυσικά. Πρόκειται για δύο Έλληνες παίκτες που γνωρίζουν καλά τι εστί Ολυμπιακός, αλλά και την ελληνική πραγματικότητα γενικότερα. Οπότε νομίζω δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω πρόκειται και για δύο παιδιά με εξαιρετικό χαρακτήρα, οπότε αυτό κάνει τη ζωή τους ακόμη πιο εύκολη και την προσαρμογή τους δεδομένη. Πάντως τους είδα και στα δύο φιλικά να μην έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα και να παίζουν σαν να είναι χρόνια στην ομάδα».

Θεωρείς πως φέτος, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, ο Ολυμπιακός αρχίζει ως φαβορί τη χρονιά σε σχέση με τον Παναθηναϊκό;

«Η περσινή εικόνα στους τελικούς έχει αφήσει τους πάντες με αυτή την άποψη. Η οποία ενισχύθηκε μετά και τις αλλαγές που έγιναν στις δύο ομάδες το καλοκαίρι. Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού μετά τους περσινούς τελικός, αλλά και το Final Four, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Και αυτό γιατί ακόμη είναι αρχή της σεζόν και από τα ρόστερ και μόνο δεν μπορεί να βγει ο πρωταθλητής. Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο και πλέον το ζητούμενο είναι η χημεία που θα αποκτήσει. Αυτή τη στιγμή, σε αυτό το κομμάτι, ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ, αλλά τα συμπεράσματα θα τα βγάλουμε όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια».

Έπειτα από χρόνια ο Απόλλωνας επιστρέφει φέτος στην Α1. Η δική σου ομάδα σε τι κατάσταση βρίσκεται και ποιοι οι στόχοι της;

«Ο Απόλλωνας φέτος θέλει να μείνει στην κατηγορία, πέρασε τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια η ομάδα και τώρα επιστρέφει στην Α1 και θέλει να παραμείνει γιατί εκεί ανήκει. Έχει ένα γήπεδο πάντα γεμάτο, κάτι που δεν το βρίσκεις στα υπόλοιπα γήπεδα και αυτό θα είναι το όπλο μας μιας και σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι θα έχουμε 3.500 φιλάθλους στο πλευρό μας. Στα δύο πρώτα φιλικά που παίξαμε δείξαμε καλά στοιχεία για τις 15 μέρες που είμαστε μαζί. Αλλά σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Το επόμενα τουρνουά που έχουμε μπροστά μας είναι καθοριστικά και θα φανεί που βρισκόμαστε καθώς θα μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ