2012-09-07 22:00:09
Φωτογραφία για Διαμαρτυρία ενστόλων στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, το ...Σάββατο διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις μισθολογικές περικοπές που έχουν δρομολογηθεί. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο, ενώ το απόγευμα θα μετάσχουν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα ότι είναι δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων.

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας παραχώρησαν το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στους μισθούς τους και διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις δυναμικές -και ειρηνικές- κινητοποιήσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, ακόμη και κατά τις ημέρες που θα βρίσκονται οι επικεφαλείς της τρόικας στην πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, είπε ότι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, επισημαίνοντας ότι το ειδικό μισθολόγιο έγινε «φτωχολόγιο». «Οδηγούμαστε στον απαγχονισμό κι αυτό προσπαθούμε να το αποτρέψουμε.


Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και δυναμικός, απ' άκρη εις άκρην της Ελλάδας», σημείωσε και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων -όταν τα σχεδιαζόμενα μέτρα έρθουν στη Βουλή- να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αγνοώντας την κομματική πειθαρχία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γιώργο Δριβάκος, έκανε λόγο για κατακρεούργηση των μισθών των ένστολων. «Το ποτήρι ξεχείλισε. Η αγανάκτηση και η οργή περισσεύει και δεν μπορεί να κρατηθεί. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχουμε σηκώσει το γάντι που μας ρίξανε και με τους αγώνες θα είμαστε ένα βήμα μπροστά τους».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης, υπογράμμισε ότι ο ένστολος κόσμος είναι οργισμένος, απαξιωμένος, αγανακτισμένος και δεν αντέχει άλλο. Αναφερόμενος στις χθεσινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα είπε ότι ήταν μόνο η αρχή. «Ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις παντού στην Ελλάδα. Θα τρίβουν τα μάτια τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε καταρρακωθεί και εξαθλιωθεί», σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Αθάνατος, υπογραμμίζοντας ότι η χθεσινή πολυάριθμη παρουσία των συναδέλφων του στην Αθήνα ήταν μία παρατεταμένη κραυγή αγωνίας.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Παναγιώτης Τζοβάρας, εκτίμησε ότι με τις περαιτέρω μισθολογικές μειώσεις «οδηγούμαστε σε κοινωνική καταστροφή», ενώ, το μέλος του προεδρείου της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σιμιτζής, κάλεσε την κυβέρνηση να προστρέξει στη φοροδιαφυγή κι όχι στο δύσμοιρο ελληνικό λαό.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, Αλέξης Μητρόπουλος και Παναγιώτης Κουρουμπλής.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2013 Jeep Grand Cherokee Trailhawk
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2013 Jeep Grand Cherokee Trailhawk
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ