2012-09-14 15:07:06
Φωτογραφία για Απαιτήσεις Hamilton για παραμονή στην McLaren
Μπορεί στη McLaren να επιμένουν ότι δεν έχουν έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση αποχώρησης του Lewis Hamilton, ωστόσο όλα δείχνουν πως ο Πρωταθλητής του 2008 ετοιμάζεται να αλλάξει περιβάλλον μετά από... μια ζωή στη βρετανική ομάδα (είχε συστηθεί στον Ron Dennis σε ηλικία μόλις 9 χρόνων!).

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας TZ του Μονάχου αποκαλύπτει τα βασικά σημεία τριβής ανάμεσα στον 27χρονο πιλότο και τη McLaren. Δεν είναι μόνο το θέμα με το twitter και τη δημοσίευση στοιχείων της τηλεμετρίας κατά τη διάρκεια του βελγικού GP που έχουν φέρει στα άκρα τις σχέσεις του Hamilton με την ομάδα.

Οι απαιτήσεις του Πρωταθλητή του 2008 κρίνονται υπερβολικές από την ομάδα, αφού σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, ο Hamilton ζητάει 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως τη στιγμή που η προσφορά της McLaren δεν ξεπερνάει τα 15.

Επιπλέον, ο Βρετανός έχει θέσει ως όρο να παίρνει τα original τρόπαια σε κάθε νίκη που σημειώνει και όχι ρέπλικες αυτών, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα στη McLaren, τουλάχιστον επί εποχής Ron Dennis, αφού όλα τα πρωτότυπα Κύπελλα από τις νίκες φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο στην έδρα της ομάδας, στο Woking.


Εκτός αυτού υπάρχει και ο διάσημος μάνατζερ του Hamilton, o -γεννημένος στην Κύπρο- Simon Fuller, o οποίος έχει τις δικές του απαιτήσεις. Συγκεκριμένα βάσει της συμφωνίας που έχει συνάψει ο 27χρονος πιλότος με την εταιρεία XIX Entertainment, ο Fuller καρπώνεται το 50% των κερδών του οδηγού από τους προσωπικούς του σπόνσορες. Το θέμα είναι ότι η McLaren δεν επιτρέπει στους οδηγούς της να έχουν προσωπικούς σπόνσορες.

Αυτοί, σύμφωνα με την TZ, είναι οι λόγοι που οδηγούν τον Hamilton στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του, με τη Mercedes να τον περιμένει με... ανοιχτές αγκάλες.

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ