2012-09-14 15:18:16
Φωτογραφία για Formula 1 αλλά...Ελληνικά!!!
Ο Ευτύχιος Έλληνας, ευρύτερα γνωστός στο χώρο των αγώνων ως Tio Ellinas, είναι ένας 20χρονος πιλότος από την Κύπρο για χάρη του οποίου ο Εθνικός μας ύμνος παιάνισε στη Monza, την Κυριακή 9/9.

Στην παρθενική του σεζόν στο Πρωτάθλημα του GP3, ο φέρελπις πιλότος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις καταλαμβάνοντας την 8η θέση στη βαθμολογία (σ.σ Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Mitch Evans της MW Arden). Κορυφαία στιγμή του ήταν φυσικά η νίκη του στον 2ο αγώνα της Monza, την Κυριακή 9/9.

Αυτή η επιτυχία αποτελεί διαβατήριο για να μπει στο μαγικό κόσμο της Formula 1, καθώς ως ο πιο πετυχημένος οδηγός της Marussia Manor Racing στο φετινό Πρωτάθλημα του GP3, θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος στο Young Driver Test της Formula 1 με την Marussia, οδηγώντας μονοθέσιο της ομάδας!

Λίγα 24ωρα πριν, όταν έφτανε στα πάτρια εδάφη κρατώντας με υπερηφάνεια στα χέρια του τα... λάφυρα της Monza, ο Έλληνας μιλούσε για το όνειρό του και για τα πλάνα του.


«Φέτος ήμουν στην κατηγορία GP3 και θέλω να μεταπηδήσω στο GP2 που είναι το πιο πάνω επίπεδο και γιατί όχι στο μέλλον, να αγωνιστώ στη Formula 1. Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος, από την αρχή που ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό το σπορ, από το 1999 μέχρι και το 2009 έτρεχα στα καρτ και μετά αποφάσισα να μπω στη Formula. Ο στόχος μου ήταν πάντα η Formula 1. Ήξερα ότι μπορεί να φτάσω ως εκεί, ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες μου και ελπίζω να τις δείξω και στον κόσμο και να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Στην αρχή ήταν ένα όνειρο. Όσο περνάνε όμως οι αγώνες και κάνω καλά αποτελέσματα, τότε είμαστε πιο κοντά στο όνειρο. Ελπίζω κάποτε να συμβεί».

Και απ' ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ για να πάρει την ευκαιρία του.

«Ο Tio έκανε εξαιρετική δουλειά όλη τη σεζόν και δικαιωματικά αξίζει την ευκαιρία να πάρει μέρος σε δοκιμές της F1», δήλωσε ο επικεφαλής της Marussia F1 Team, John Booth.

«Σίγουρα διαθέτει το φυσικό ταλέντο και την ικανότητα να παλέψει για το Πρωτάθλημα του GP3 το 2012. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε στην ομάδα μας κάποιους εντυπωσιακούς οδηγούς και ο Tio σίγουρα είναι ένας από τους κορυφαίους σε αυτό το στάδιο της καριέρας του. Πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος για τον εαυτό του», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Marussia Manor Racing GP3, Pete Sliwinski.

Όσο για τον ίδιο; «Μου φαίνεται σαν ψέμα ότι θα κάνω τις πρώτες μου δοκιμές με Formula 1. Είναι κάτι που πάντα ονειρευόμουν, από τότε που ήμουν παιδί. Οι δοκιμές θα γίνουν του χρόνου, οπότε έχω χρόνο να προετοιμαστώ. Έχω πολλή δουλειά να κάνω πριν από αυτό το τεστ. Θα μείνω προσηλωμένος στη δουλειά μου κατά τη χειμερινή περίοδο και θα δουλέψω σκληρά ώστε να προετοιμαστώ για την επόμενη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα γι' αυτή τη φανταστική ευκαιρία που μου δίνει».

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ