2012-09-14 15:18:05
Φωτογραφία για Πρώτο βήμα για την …μόνιμη κατάληψη του Δημαρχείου Τρικάλων
Άμεση ήταν η συμμετοχή του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Τρικάλων στην απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Μετά την 4ωρη στάση εργασίας από τις 7 το πρωί, ακολούθησε και κατάληψη του Δημαρχείου Τρικάλων, όπως και του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, με τους υπαλλήλους, να διαμαρτύρονται για την νέα καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας τους.

Την ίδια ώρα «λάδι στην φωτιά», έριξε ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Θεόδωρος Σπανός, διαμηνύοντας πως υπάρχει λίστα με υπό απόλυση εργαζομένων αορίστου χρόνου Λίγο αργότερα, το…. μάζεψε, λέγοντας πως «προς τα εκεί πηγαίνει η Κυβέρνηση»…

Ο Δήμος Τρικκαίων, είναι ένας από τους 14 της χώρας που δεν πλήρωσε το 15νθήμερο μισθοδοσίας των υπαλλήλων του, επικαλούμενος ότι «δεν φτάνουν τα χρήματα, μετά το ΄΄ψαλίδι΄΄ της κρατικής επιχορήγησης».

Διακριτική ήταν η παρουσία στον χώρο της Αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο για παν ενδεχόμενο.


Την ίδια ώρα, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήδη προκήρυξε για την ερχόμενη Τετάρτη κατάληψη των Δημαρχείων της χώρας από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι .

Στη διάρκεια της κατάληψης, θα συγκαλούνται Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κ.λ.π., ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση όλων των εργαζομένων για τις επιπτώσεις των μέτρων ώστε ο στόχος της καθολικής συμμετοχής τους να είναι εφικτός. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει προετοιμασία των εργαζομένων για την πραγματοποίηση πολύπλευρων και έκτακτων δράσεων (συλλαλητήρια, καταλήψεις, συγκεντρώσεις κ.λπ.) όπου «κυρίαρχο στοιχείο θα πρέπει να είναι ο αιφνιδιασμός, η ετοιμότητα και η μαζική συμμετοχή τους» και η πραγματοποίηση μηχανοκίνητων πορειών σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση καταθέσει αιφνιδιαστικά μέσα σε Σαββατοκύριακο τα νέα μέτρα οι Σύλλογοι-Μέλη, θα προχωρήσουν σε ξαφνική κατάληψη των Δημαρχείων και των Δημοτικών Αμαξοστασίων.

«Κυρίαρχο ρόλο στην επιτυχία των καταλήψεων είναι πρώτα απ’ όλα η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, οι καταλήψεις να είναι όλο το 24ώρο και τις 7 ημέρες, να προχωρήσει σε κατάληψη των ΧΥΤΑ όλης της χώρας και τον αποκλεισμό τους από την πρόσβαση κάθε οχήματος που μεταφέρει απορρίμματα.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο νέος εκβιασμός που προωθείται σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας πως «τα νέα μέτρα είναι αναγκαία, για να σωθεί η χώρα και να μη βγούμε από την Ευρωζώνη» δεν θα περάσει ούτε θα μας τρομοκρατήσει.

Για αυτό και επειδή ο χρόνος τρέχει επικίνδυνα πρέπει άμεσα, ενωτικά, συντονισμένα και δυναμικά να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην προσπάθεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης να ολοκληρώσουν με το πιο «βάρβαρο» τρόπο την επίθεσή της και να συντρίψει το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε…. δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι σε κανέναν…. οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν…

Πριν μας τελειώσουν αυτοί, να τελειώνουμε εμείς μαζί τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ομόφωνη απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Formula 1 αλλά...Ελληνικά!!!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Formula 1 αλλά...Ελληνικά!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ