2012-09-21 14:10:04
Φωτογραφία για The Crystal – Ήλιος και Γεωθερμία στην υπηρεσία του!
Το “The Crystal” χτίστηκε στην καρδιά του Λονδίνου κοντά στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Είναι ένα κτίριο 7.000m² και στεγάζει εκθεσιακούς χώρους, γραφεία, συνεδριακά κέντρα, καφετέριες και εμπορικά καταστήματα. Οι επισκέπτες που διαθέτουν ηλεκτροκίνητα οχήματα, μπορούν να τα επαναφορτίζουν για όσο διάστημα παραμένουν στο κτίριο.

Αυτό όμως που κάνει το “The Crystal” μοναδικό είναι οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί για να παράγει την ενέργεια που απαιτεί, είτε πρόκειται για θέρμανση, για φωτισμό, είτε ακόμα και για νερό.

Συγκεκριμένα, στην οροφή του κτιρίου υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά πάνελ που ελέγχονται εξ’ολοκλήρου από υπολογιστή. Επίσης υπάρχουν ειδικοί συλλέκτες που συλλέγουν το νερό της βροχής που μέσω ειδικών φίλτρων καθαρίζεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις διάφορες εγκαταστάσεις του κτιρίου, μειώνοντας έτσι τις ανάγκες για νερό στο ελάχιστο.

Αυτό όμως που το κάνει μοναδικό είναι ο τρόπος που κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του
. Διαθέτει, “ενεργειακούς στήλους“, όπως ονομάζονται, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και 150 μέτρα μέσα στο έδαφος και εκμεταλευόμενοι τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του υπεδάφους και του κτιρίου, διατηρούν τη θερμοκρασία σταθερή όλο το χρόνο! Ως υποβοηθητικό σύστημα λειτουργούν και τα παράθυρα του κτιρίου που είναι επιστρωμένα με ένα ειδικό φιλμ που απορροφά ενέργεια από το ηλιακό φως. Στις εγκαταστάσεις του κτιρίου λειτουργούν και ανεμογεννήτριες.

Το κτίριο θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 24 Σεπτεμβρίου.
karfo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ