2012-09-26 15:00:08
Φωτογραφία για Φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκεντρώσεις στην Πάτρα σε Εργατικό Κέντρο και πλατεία Γεωργίου - Σε απεργιακό κλοιό η Δυτική Ελλάδα
Μεγαλειώδης χαρακτηρίζεται η συγκέντρωση του κόσμου στην πορεία του Εργατικού Κέντρου. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 10.000 άτομα συμμετέχουν στην πορεία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.

Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ. Φοιτητές αριστερές οργανώσεις, Λαϊκές συνελεύσεις ελεύθεροι επαγγελματίες , έμποροι δίνουν ραντεβού στους δρόμους της Αχαϊκής πρωτεύουσας με αφορμή την γενική απεργία, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα. 

Τη δική τους συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου τα μέλη των λαϊκών συνελεύσεων.

Συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι έμποροι της Πάτρας με κλείσιμο των επιχειρήσεων και καταστημάτων ως τις 15.00.

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι ιδιοκτήτες café οι οποίοι θα κλείσουν τα καταστήματά τους και θα «προσφέρουν» δωρεάν αφεψήματα.


Στην απεργία συμμετέχουν επίσης δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί και τραπεζοϋπάλληλοι.

Καθηγητές

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και το δ.σ. της ΕΛΜΕ Αχαϊας το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Συγκοινωνίες

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ σήμερα δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας καθώς και τα τρένα του ΟΣΕ από Κιάτο προς Αθήνα και αντίστροφα.

Ναυτικοί

Στην 24ωρη απεργία ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, δεμένα έχουν μείνει τα πλοία στα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδας από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Δικαστές και εισαγγελείς

Υπενθυμίζεται πως παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους έως την 20η Οκτωβρίου 2012 αποφάσισαν το Σάββατο οι δικαστές και οι εισαγγελείς της εφετειακής περιφέρειας Πατρών

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.).

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.

Οι κινητοποιήσεις των δικαστών ξεκίνησαν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 17 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δρομολογούμενη νέα περικοπή στις αποδοχές τους.

Φαρμακοποιοί

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Πάτρας τα ποία θα κλείσουν τα φαρμακεία συμμετέχοντας στη σημερινή κινητοποίηση

patrastimes.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ