2012-10-07 22:57:01
Φωτογραφία για Δασκάλα από το Μεσότοπο Λέσβου ανακάλυψε γκάφα σε σχολικό βιβλίο
Που είναι η Στρογγύλη;

Η νήσος Στρογγύλη σύμφωνα με το βιβλίο Γεωγραφίας της Ε τάξης του Δημοτικού βρίσκεται Νότια της Ρόδου στο σχετικό χάρτη. Πόσο μπορεί να... κοστίσει μια τέτοια απροσεξία; Σελίδα 24 για όσους έχουν το βιβλίο από τα παιδιά τους. Το πρόσεξε η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Μεσοτόπου Λέσβου κ. Μαρία Ζησοπούλου μαζί με τον εκπαδευτικό Αριστοτέλης Μαβίδης (ευχαριστούμε τον τελευταίο για την ενημέρωση) 

H φωτογραφία είναι από το βιβλίο Γεωγραφίας Ε' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

info απο wikipedia

Η Στρογγύλη Μεγίστης είναι μικρό νησί των Δωδεκανήσων κοντά στο Καστελλόριζο και είναι το ανατολικότερο Ελληνικό έδαφος. Στο νησί δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι, παρά μόνο μικρό απόσπασμα του Ελληνικού Στρατού.

Μικρό νησί που ανήκει διοικητικά στον δήμο Μεγίστης και γεωγραφικά στο σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελλόριζο), η οποία απαρτίζεται από 14 νησίδες εκ των οποίων οι τρεις μεγαλύτερες, Μεγίστη, Ρω και Στρογγύλη κατοικούνται. Οι εν λόγω τρεις νησίδες δύνανται να συντηρήσουν από μόνες τους ανθρώπινη διαβίωση και αναπτύσσουν οικονομική δραστηριότητα. Στη νότια πλευρά της Στρογγύλης (Υψηλή) υπάρχει φάρος για τους ναυτιλλομένους [1]. Το σημείο αυτό ήταν το ανατολικότερο όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι την είσοδο της Κύπρου σε αυτή. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 9 κατοίκους.

lesvosnews.net
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ