2012-10-25 00:04:25
Φωτογραφία για CL,Group D:''Χαστούκια'' για Ρεάλ και Σίτι
Η Ντόρτμουντ νίκησε 2-1 την Ρεάλ και πέρασε στην κορυφή, ενώ ο Άγιαξ νίκησε με 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι και την έστειλε στον πάτο.Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-1

Σκόρερς: 36' Λεβαντόβσκι, 64' Σμέλτσερ / 38' Κρ. Ρονάλντο

Γήπεδο: "Βεστφάλενσταντιον"

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι άνοιξε το σκορ στο 36' για την Ντόρτμουντ με κοντινό πλασέ, έπειτα από μπαλιά του Σεμπάστιαν Κελ, αλλά μόλις δύο λεπτά διατήρησαν το προβάδισμα οι Γερμανοί.

Από φανταστική μακρινή μπαλιά του Μεσούτ Εζίλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από αριστερά, ο Βάιντενφελερ άφησε το τέρμα του και το πλήρωσε, καθώς ο Πορτογάλος άσος πλάσαρε κίνηση με το εξωτερικό, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γερμανό πορτιέρο και ισοφάρισε σε 1-1 με το 5ο γκολ του στην διοργάνωση.

Στο 64' η Ντόρτμουντ πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα, με τον Μάρσελ Σμέλτσερ να σκοράρει στο 64' με αριστερό σουτ στην κίνηση, αν και ενδεχομένως να έχει βρει την μπάλα και ο Λεβαντόβσκι.


ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Κελ, Γκέτσε, Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Πέπε, Εσιέν, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (20' Μόντριτς), Μεσούτ Εζίλ, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Άγιαξ - Μάντσεστερ Σίτι 3-1

Σκόρερς: 45' Σιμ ντε Γιονγκ, 57' Μόισαντερ, 68' Έρικσεν / 22' Νασρί

Γήπεδο: "Άμστερνταμ ΑρίνΑ" Άμστερνταμ

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μουν (Νορβηγία)

Με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή ο Σαμίρ Νασρί άνοιξε το σκορ για την Μάντσεστερ Σίτι στο 22', από πάσα του Τζέιμς Μίλνερ, σε επίθεση που ξεκίνησε ο Μάικα Ρίτσαρντς από δεξιά.

Ο Άγιαξ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σιμ ντε Γιονγκ να σκοράρει με σουτ στην κίνηση από κοντά, έπειτα από σέντρα του Φαν Ράιν από δεξιά, και αδράνεια της αγγλικής άμυνας.

Η ολοκλήρωση της ανατροπής για τους Ολλανδούς ολοκληρώθηκε στο 57', με τον Φινλανδό κεντρικό αμυντικό, Νίκλας Μόισαντερ, να κάνει το 2-1 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο τελευταίος στο 68' πέτυχε το 3ο γκολ του Αίαντα, κάνοντας ο Δανός αριστερό σουτ και έχοντας την τύχη με το μέρος του, καθώς η μπάλα χτύπησε στον Κλισί και άλλαξε πορεία, βγάζοντας νοκ-άουτ τον Τζο Χαρτ που δεν μπορούσε να αποτρέψει το 3-1.

ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν Ράιν, Αλντεβάιρελντ, Μόισαντερ, Μπλιντ, Κρίστιαν Πόουλσεν, Σόνε, Έρικσεν, Σάνα, Μπάμπελ, Σιμ ντε Γιονγκ.

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Μάικα Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Γιαγιά Τουρέ, Μπάρι, Μίλνερ, Νασρί, Αγκουέρο, Ντζέκο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ντόρτμουντ 7 (4-2)

2. Ρεάλ 6 (8-5)

3. Άγιαξ 3 (4-6)

4. Μάντσεστερ Σίτι 1 (4-7)

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ