2012-10-25 14:46:03
Φωτογραφία για Ένα νέο σύγχρονο λεωφορείο  στην υπηρεσία των ΑΜΕΑ
Αποκτήθηκε από το δήμο Νεάπολης-Συκεών μέσω χορηγίας του ΟΠΑΠ Ένα νέο σύγχρονο λεωφορείο τέθηκε από χθες στη διάθεση των ατόμων με αναπηρία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά και μετακίνηση των ΑμεΑ από και προς τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και τα διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο όχημα 19 θέσεων, προσφορά του ΟΠΑΠ στο δήμο και τις κοινωνικές του υπηρεσίες, το οποίο η οικογένεια των ΑμεΑ «υποδέχτηκε» με εμφανή ικανοποίηση και χαμόγελο. Αυτό θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους του δήμου και επίσημα τις επόμενες ημέρες, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες της νόμιμης κυκλοφορίας.

Η διαδικασία απόκτησης του λεωφορείου ξεκίνησε από τον πρώην δήμο Νεάπολης, ο οποίος εξασφάλισε χορηγία του ΟΠΑΠ ύψους 50.000 ευρώ, για να συνεχίσει τις «διαπραγματεύσεις» η διοίκηση του νέου διευρυμένου δήμου, εξασφαλίζοντας μετά από πιέσεις επιπλέον 40.000 ευρώ, και να αποκτηθεί μετά από διαγωνισμό ένα όχημα περισσότερων θέσεων. Αυτό, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, θα αντικαταστήσει δυο ενοικιαζόμενα μίνι-μπας των εννέα θέσεων, επιφέροντας έτσι μια οικονομία κλίμακας που θα αποβεί προς όφελος των υπηρεσιών προς τα ΑμεΑ.


Μέχρι σήμερα η μεταφορά των ατόμων με αναπηρία πραγματοποιείται με τέσσερα μίνι-μπας των εννέα θέσεων, από τα οποία τα δυο είναι ενοικιαζόμενα και πρόκειται να αποδεσμευτούν παραχωρώντας τη θέση τους στο νέο λεωφορείο των 19 θέσεων. Έτσι, η μεταφορά και μετακίνηση των ΑμεΑ από και προς τα ΚΔΑΠ και τα διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης, όπως και σε άλλους προορισμούς εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, αποκτά άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

«Μόνιμη αγωνία και επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε διαρκώς αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους σε όλα τα επίπεδα. Θεωρούμε ότι η απόκτηση και αξιοποίηση αυτού του λεωφορείου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην κατεύθυνση αυτή», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Απατσίδης, και προσθέτουν: «Ειδικά σήμερα που υπάρχει ανάγκη αυξημένης κοινωνικής προστασίας, η οργάνωση δημοτικών δομών ένταξης, επαγγελματικής κατάρτισης, αυτόνομης διαβίωσης και κοινωνικοποίησης των συμπολιτών μας με αναπηρία, και η μέριμνα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, αποτελούν βασική μας προτεραιότητα», επισημαίνουν.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ